Говорителка на Световната здравна организация потвърди съобщенията, че която е

...
Говорителка на Световната здравна организация потвърди съобщенията, че която е
Коментари Харесай

СЗО потвърди: Израел е нанесъл удар по най-голямата болница в Газа

Говорителка на Световната здравна организация удостовери известията, че която е най-голямата болница в линията Газа – " Аш Шифа ", е била " бомбардирана " и добави, че 20 лечебни заведения в анклава напълно са престанали да действат, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 951
Запитана по отношение на изказванието на палестинското здравно министерство в Газа, че израелските сили са нанесли удар по вътрешния двор на " Аш Шифа ", Маргарет Харис съобщи: " Не са ми известни детайлности за " Аш Шифа ", само че знаем, че болничното заведение е била бомбардирана ". След като бе помолена за конкретизиране, тя сподели, че е имало " интензивно принуждение ", като се базира на известия на нейни сътрудници, работещи на терен.

Здравните управляващи в анклава оповестиха, че тази нощ израелската войска е атакувала минимум три лечебни заведения. Много цивилни палестинци се подслоняват в лечебните заведения в Газа. Израел твърди, че нанася удари по лечебните заведения, защото под тях има тунели на " Хамас ".  

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР