Готовността за зимния сезон на енергийните обекти обсъдиха от Български

...
Готовността за зимния сезон на енергийните обекти обсъдиха от Български
Коментари Харесай

При рекорди в износа на ток, БЕХ обсъжда запасите за зимата

Готовността за зимния сезон на енергийните обекти разискаха от " Български Енергиен Холдинг " ЕАД и енергийните сдружения, оповестиха от Българския енергиен холдинг. Към момента всички мощности в страната, които създават електрическа енергия, работят на цялостен потенциал и би трябвало да се подхващат дейности за застраховане на ресурси при неподходящи зимни климатични условия.

Рекордни са равнищата на експорт от към 2000 MW на час от България към страните от района , признаха от холдинга.
 Хиновски: Не можем да ограничим износа на ток
Хиновски: Не можем да ограничим износа на ток

Малките предприятия не могат да си купят силата, която им е нужна

Планирането и прогнозирането на доставките на газ и производството на ток за българската стопанска система са измежду главните цели на работата на сдруженията от групата на БЕХ ЕАД.

Очакванията на холдинга са за по-добра предвидимост от страна на лицензионните снабдители, които навреме да резервират нужните им количества.

Съгласно графика за нагнетяване, предпазване и рандеман по Плана за дейности при изключителни обстановки към края на нагнетателния сезон в ПГХ " Чирен " ще бъде нагнетено и ще бъдат добити повече количества газ през зимните месеци, което ще способства за намаляване на контролираната цена.
 Манолова желае краткотрайна възбрана на износа на ток
Манолова желае краткотрайна възбрана на износа на ток

Целта е евтиният ток от АЕЦ " Козлодуй " да е за българските компании и семейства, а не за тези в Румъния и Гърция

По време на полемиката бяха показани актуалните и идни планови ремонтни действия за съгласуваност на процесите и гарантиране на задоволително мощности за потребностите на българския енергиен пазар .

От БЕХ твърдят, че са създали нужната подготовката на предприятията от групата на холдинга за зимния сезон, като енергийната системата е в подготвеност, а сдруженията са в доста положително положение .
 Нейков: Около 600-700 млн. лв. са нужни за обезщетения за тока
Нейков: Около 600-700 млн. лв. са нужни за обезщетения за тока

Реалистичният миг за приемането на такива помощи за бизнеса е към февруари 2022 година

Припомняме, през вчерашния ден служебният министър председател на бюджета, с цел да се компенсира българският бизнес за високата цена на тока до момента в който продължава рекордния експорт на електрическа енергия, създавана у нас.

В началото на август месец работодателите желаеха от Стефан Янев, а малко по-късно. Това стана след следващите рекордни цени на електрическата енергия у нас и о. Последна обаче единствено едно премахване -.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР