Готовността на България и Грузия за засилване на икономическия обмен

...
Готовността на България и Грузия за засилване на икономическия обмен
Коментари Харесай

Президентите Радев и Зурабишвили разговаряха за отношенията между България и Грузия след пандемията

Готовността на България и Грузия за усилване на икономическия продан след коронавирусната пандемия разискаха във видеоконферентен диалог президентите на двете страни Румен Радев и Саломе Зурабишвили.

Двамата държавни глави считат за значимо да продължи работата по взаимните българо-грузински планове, тъй като развиването на транспортните и енергийни коридори в района на Черно море ще имат изключително значение след края на икономическия застой, провокиран от пандемията от Covid-19. Радев и Зурабишвили считат, че в актуалната рецесия би трябвало да се откри нужният баланс сред здравните и социално-икономическите ограничения. Борбата против ковид изисква общи старания на страните и взаимност, е позицията на двамата президенти.

България и Грузия регистрират ниски равнища на заболеваемост и смъртност, належащо е обаче тестването за ковид да обхване повече групи от популацията, което ще даде ясна картина за епидемията и ще разреши вземането на съответни решения за ограничение на разпространяването на заболяването и за по-бързото икономическо възобновяване, е показал президентът Радев.

Българският държавен глава е обърнал внимание също, че след превъзмогване на отрицателните последствия от пандемията, от извънредно значение ще бъде районното съдействие, с помощта на което ще се усили икономическият продан и вложенията сред България и Грузия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР