Готови са окончателните резултати от парламентарния вот в Силистренска област.От

...
Готови са окончателните резултати от парламентарния вот в Силистренска област.От
Коментари Харесай

ДПС печели изборите в Силистра

Готови са окончателните резултати от парламентарния избор в Силистренска област.

От имащите право на глас 114 469 и в допълнение вписани в изборните описи са дали своят вот 47 913 души, оповестяват от РИК – Силистра.

Така изборната интензивност в района е съвсем 42 %, с пет % по-ниска от изборите през април тази година.

Първа политическа мощ по резултат е Движение за права и свободи с 13 674, следва ГЕРБ-СДС – 12 564. Трета е „ ИТН “ с 8 672 гласа и четвърта - Българска социалистическа партия с 5 532 гласа.

По-добър резултат от предишните парламентарни избори имат „ Да! България “ с 2 352-а дали своят вот. През април обединението имаше под 2 000 гласа.

На този стадий разпределението на четирите мандата се обрисува да е същото, като предходното – по едно депутатско място за първите четири политически сили. Но към момента нищо не е дефинитивно, защото е допустимо при преразпределението на гласовете с мандат да се снабдят хората на Мая Манолова и от „ Да!България “.

Първите изборни протоколи са почнали да идват още в 9,30 вечерта, единствено час и половина след края на изборния ден. Работата със секционните изборни комисии е завършила в три след среднощ, съвсем без проблеми. Разминавания и грешки е имало единствено в някои протоколи от секциите, в които гласуването е било с хартиени бюлетини, заяви Марияна Чобанова, ръководител на РИК – Силистра.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР