Готовата храна, която обикновено купуваме, може да бъде с високо

...
Готовата храна, която обикновено купуваме, може да бъде с високо
Коментари Харесай

Какъв е здравословният обяд

Готовата храна, която нормално купуваме, може да бъде с високо наличие на калории и мазнини, което пречи на здравословния метод на живот. Обърнете повече внимание на обяда, който си купувате или приготвяте. Обедното хранене е не по-маловажно от останалите.

Ако работите, можете да си носите обяд или в случай че имате условия в офиса, да си приготвяте там.

Избягвайте сандвичите, заменете ги с по-здравословен избор за обяд. Най-лесно е да отидем до магазина за пакетиран сандвич и чипс. И да ги изядем на бюрото си, работейки.

Ако въпреки всичко от време на време купувате сандвич, по-добре е да избягвате тези, които са с майонеза – даже и другите съставки да са здравословни, майонезата има доста мазнини и калории. Най-добре е да купувате от места, където го подготвят пред вас. Хубаво е да е от пълнозърнест самун. Освен него, яжте и салата.

Не мислете, че чорба в чаша е задоволителна за обяд. Със сигурност следобяд ще прегладнеете и ще прекалите с нездравословни подготвени храни. Ако пък имате по-обилен обяд, компенсирайте с по-скромна вечеря. По-добре яжте повече на обяд, в сравнение с вечеря.

Не е нужно непрестанно да броим калориите в продуктите, само че е значимо да поглеждаме етикетите на храните, поради добавките или изкуствените подсладители, които доста от тях съдържат.

На какво да наблегнем?

Избирайте пресни плодове, зеленчуци, бобови и пълнозърнести житни растения, ръжен самун, овесени питки, картофи, кускус, кафяв ориз. Храни с постепенно и последователно освобождение на сила. Кускусът е доста добър вид за обяд, дружно със зеленчуци и пресни подправки.

За кускуса са нужни единствено няколко минути, с цел да е подготвен. Опитайте с многообразие от сурови или варени зеленчуци и с доста пресни подправки. Вземайте си салати с дресинг, към този момент на доста места можете да си ги купите и да ги хапнете в офиса.

Здравословната, добре уравновесена храна може да не е прекомерно скъпа и да не лишава доста време.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР