- Господин Марешки, на Благовещение вдигнахте на крака целия парламент,

...
- Господин Марешки, на Благовещение вдигнахте на крака целия парламент,
Коментари Харесай

Веселин Марешки: Ще изпълним задачите, които българите ни по...

- Господин Марешки, на Благовещение вдигнахте на крайници целия парламент, с цел да аплодирате лекари, учители, служители на реда. Успяхте да извършите невъзможното - обединихте всички в последната минута на мандата. Кое ви накара да го извършите?

- Накара ме силата на ВОЛЯ да сплотява. Ние стъпваме на постоянна база - честност, професионализъм, разцвет, семейство, Родина. Така сплотяваме и патриотичния избор в България. В края на мандата желаех да приветстваме българския народ точно от тази зала. Аз считам, че народът е шеф на депутатите, той ни дава дилемите. Политиците би трябвало да извършват. Затова и мотото на нашата акция е „ Гласувайте ни задания!”.

- Каква е равносметката на ВОЛЯ дотук?

- Парламентарната група на ВОЛЯ завърши със самочувствие и задоволство своя първи мандат. С работата си, с държанието си опровергахме всички подправени вести за нас, които съперниците ни тиражираха непрекъснато.

Показахме на всички българи, че може да има разнообразни депутати

Такива, каквито хората желаят да видят от дълго време - почтени и честни родолюбци.

Работихме съзнателно, безрезервно, умело, без да се акцентираме и без да ревнувахме, когато останалите си присвояваха концепциите ни. Предлагахме доста прагматични ограничения, потребни за българите, само че другите не ни подкрепяха. Сега виждам, че повтарят същите неща като техни предизборни обещания. А те можеше от дълго време да са факт. Ето с това ние от ВОЛЯ не се примирихме - бавната скорост в Народното събрание. Хората чакат решения в този момент, не след години. Ако сме повече, ще наложим напълно други темпове на работа.

- Кое отличи ВОЛЯ в Народното събрание?

Парламентарната група на ВОЛЯ не внесе нито един лобистки закон

Както и нито един закон, който да е в ущърб на българите. Бяхме лоби единствено на майките, децата, фамилиите, на образованите и предприемчиви българи! Нямаме нито едно предопределение на държавен пост за персонален и партиен интерес! Не се замесихме в нито един партиен скандал! Нямаме нито един народен представител даже със подозрение за корупция! Преди четири години споделяха, че бързо ще разцепят групата ни, ще ни напазаруват. Не се учудвахме. Останалите по този начин са привикнали -в Народното събрание да влизат не съумели и самостоятелни хора, а послушни партийци, подготвени да продадат освен партията си, само че и България. Примери има доста. ВОЛЯ завърши първия си мандат по-сплотена и по-мотивирана. Защото от вътрешната страна видяхме недъзите на системата, против която се борихме извън. Сега още по-добре знаем по какъв начин да я променим.

- Какви са първите ограничения, с които ще се заемете в идващия парламент?

- Готови сме още от първия ден да стартираме работа по главните точки в програмата ни. Вече няма човек, който да не знае, че ние

ще въведем безвъзмездни медикаменти за възпитаници до 18 година и пенсионери над 65 година,

ще увеличим пенсиите с най-малко 200 лв. и ще осигурим достъп до обективни цени на горивата за всеки в цялата страна. С бизнеса, безусловно с гражданска война, трансформирах два основни бранша. По наши калкулации, два милиарда лв., от откриването на първата ни аптека до през днешния ден, са останали у българите, с помощта на моята бизнес формула. С инструментите на страната такава смяна може да се случи във всички сфери. Имаме към този момент написани стратегии за поддръжка на образовани и пълнолетни родители, за дребния и междинния бизнес. Няма да допуснем никакви джендър идеологии да срутват устоите на християнското семейство. В нашия родолюбив тим са митове на спорта - Димитър Пенев, Петър Жеков, Георги Младенов. С тях даваме поръчка и за възобновление на спорта в учебните заведения, както и на професионалния спорт. Готови сме да работим крепко, бързо, дейно, с цел да покажем разликата сред нас и останалите, които са се изреждали да ръководят и са посочили какъв брой могат.

- Каква оценка давате на предизборната акция?

- Нашата акция е истинска и положителна. И това се прави оценка от всички. Целта ни е

да убедим гласоподавателите, че единствено ще завоюват, в случай че ни дадат късмет.

Но по принцип ние от Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ не чакаме да се зададе акция и избори, с цел да свършим нещо положително за хората. Работим 24 часа, тъй като по този начин е в действителния живот, където се оцелява и просперира единствено с доста работа. В Народното събрание е същото, единствено работодателят е различен. Там народът назначава. Мисля, че тези, които се концентрираха върху негативизъм, подправени вести, оклеветяване на съперника, не печелят нищо. Заляха билбордовете ни с багра, разрязаха ни рекламните шатри. Явно е дело на наши съперници, които губят гласоподаватели и по тази причина от злоба и изтощение падат толкоз ниско.

- Какви хора би трябвало да влязат в новото Народно заседание?

- Първо ще ви кажа какви не би трябвало да влизат. На първо място, всички безродници, които проповядват непознати идеологии и прокарват непознати ползи. С тях би трябвало да се махнат мързелът, лицемерието, безотговорността.

Време е в Народното събрание болшинство да са почтените патриоти,

родолюбците с чисти намерения и чисти сърца.

Искам да подчертая, че ние сме се погрижили за личното си благоденствие преди политиката. Сега желаеме да помогнем на всички българи да живеят по-добре. Това също е ново за политическия живот у нас, тъй като нормално на политиката се гледа като на средство за персонално облагодетелстване. Знам, че някои партийни функционери мъчно ще ме схванат - те чакат единствено привилегии и дотация, платена от налозите на бизнеса и от хората! Те нямат визия по какъв начин се основават и пазят работни места, по какъв начин се заплащат заплати! Те знаят единствено по какъв начин да получават наготово, на гърба на целия народ. Но е време към този момент такива политици да ги изпратим в историята вечно, а тези, които преди години изгонихме като мутри от Народното събрание, в никакъв случай повече да не допуснем да се върнат.

Време е българите да имат заслужен живот в личната си страна. Време е да покажем на хората, че има вяра, че има депутати, които могат да носят почтено това звание! Нека в никакъв случай повече български политик да не се кланя на подмолни господари. Глава се свежда единствено пред Родината и народа. Защото за нас България е над всеки и над всичко!

Интервю на Иван Иванов
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР