Господин Лазаров има право да се защитава и служебното правителство,

...
Господин Лазаров има право да се защитава и служебното правителство,
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Лазар Лазаров лъже, че е нямало налични публични имоти и затова е закупил частни на завишени цени. Сезирахме прокуратурата

„ Господин Лазаров има право да се пази и служебното държавно управление, което е представлявал, само че когато правиш това, би трябвало да действаш с обстоятелства, а не с неистини и с полуистини. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ и някогашен министър на труда и обществената политика Георги Гьоков в предаването „ Лице в лице “ в отговор на изказванията на някогашния министър от служебните държавни управления на президента Радев Лазар Лазаров.
Българска социалистическа партия е алармирала прокуратурата за злоупотреби в Министерството на труда и обществената прокуратура на министър Лазаров със закупуването на парцели на повишени цени по европейски план за основаване на национални фокус точки към Европейската организация за сигурност и здраве при работа. Лазаров отхвърля обвиняванията.
„ Първата неистина на Лазаров е, че този план не е изработен, както той загатна, от Корнелия Нинова, като вицепремиер, и Георги Гьоков, като министър на труда и обществената политика, а планът Развитие на обществената стопанска система е залегнал в първичния вид на Плана за възобновяване и резистентност и е координиран с Европейската комисия “, уточни Гьоков.
По думите му, неговите инструкции като министър са били да се търсят общински и държавни здания, които да се преоборудват за задачите на плана.
„ Това е записано в протоколите от оперативките, които сме водили в министерството. Друга неистина е, че Лазаров не е знаел за плана, защото той е участвал на тези оперативки, в качеството си на заместник-министър “, акцентира Георги Гьоков.
Друго изказване на Лазаров, което Георги Гьоков оспорва е, че е нямало отговор от регионални шефове на запитвания за налични обществени парцели за задачите на плана.
„ Имахме отговор от редица регионални управителния, да вземем за пример, от регионалният шеф на Габрово, който дава отговор, че има две подобаващи пространства. Също и от регионалния шеф на Бургас и от община Троян “, безапелационен е националният представител от Българска социалистическа партия.
И обърна внимание, че след рухването на държавното управление на Кирил Петков, планът се трансформира и стартират да се търсят здания, които да бъдат закупени.
Гьоков уточни и същинският проблем – закупената постройка в Габрово, първо, не дава отговор на параметрите, заложени в обявата на Министерски съвет, и второ, парцелът е закупен на 50% по-висока от в началото предлаганата цена. По думите му подозрения за сходни нарушавания има и за постройките във Варна, Пловдив и Бургас, за което има и медийни изявления.
„ Сезирали сме прокуратурата и чакаме резултати. Досега не са ме разпитвали по сигнала, подготвен съм да спомагам “, сподели още Георги Гьоков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР