Горският пожар, който в сряда, се разпространи на 1800 хектара

...
Горският пожар, който в сряда, се разпространи на 1800 хектара
Коментари Харесай

Продължава пожарът на остров Тенерифе

Горският пожар, който в сряда, се популяризира на 1800 хектара за 24 часа , до момента в който пожарникарите пробват да овладеят огъня в мощно пресечената околност, предава Ройтерс.

Периметърът на пожара се разшири до 22 километра, като обхвана сухи гори, покриващи двата хълма със стръмни проломи покрай вулкана Тейде - най-високият връх в Испания - затруднявайки достъпа до региона.

" Пожарът е отвън надзор... вероятностите не са позитивни ", сподели ръководителят на района Фернандо Клавихо на вечерна конференция в столицата на Тенерифе Санта Круз.

" Целта ни за довечера е да спрем настъплението на огъня. Ще проведем интервенции по отбрана на имуществото на жителите ", добави той.

Властите разположиха 14 самолета и общо 250 пожарникари и боен личен състав . Хидроплан за гасена на пожари дойде в сряда следобяд от континентална Испания, а други два - в четвъртък сутринта.

Вики Палма, консултант по горските пожари към съвета на Тенерифе, сподели пред радио " Канариас ", че предстоящият спад на температурите през нощта до към 20 градуса по Целзий евентуално ще усили силата на ветровете в региона.

Шефът на службите за незабавна помощ на острова Педро Мартинес сподели: " Не изключваме, че на следващия ден още веднъж ще станем очевидци на интензивна пожарна интензивност ".

Роза Давила, началник на съвета на Тенерифе, сподели, че целият достъп до планините на острова, в това число обичаната на туристите планина Тейде, е затворен. " Правим това, с цел да предотвратим всевъзможни произшествия ", сподели тя.

Радио " Канариас " заяви, че към 150 души са били евакуирани до момента от шест села в слабонаселената зона в североизточната част на острова , формирана най-вече от ферми и ваканционни домове.

Приют за кучета заяви, че превантивно е евакуирал някои от най-уязвимите си кучета и тези с респираторни проблеми, с цел да не бъдат наранени от дима.

Двете летища на Тенерифе работят обикновено, добави публичната телевизия, цитирайки испанския летищен оператор AЕНА.

Миналата седмица гореща вълна на Канарските острови изуши доста региони, повишавайки риска от горски пожари.

Това лято пожарникарите потушиха поредност от горски пожари на островите Гран Канария и Ла Палма, които са част от архипелага на Канарските острови.
 Горски пожар опустоши 500 хектара в Източните Пиренеи във Франция
Горски пожар опустоши 500 хектара в Източните Пиренеи във Франция

Все още има заплаха в района
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР