Горските пожари в Европа достигат унищожителни рекорди. Швеция регистрира най-опустошителното

...
Горските пожари в Европа достигат унищожителни рекорди. Швеция регистрира най-опустошителното
Коментари Харесай

Швейцарската жега убива рибата в езерата, Португалия и Испания се борят с пожари

Горските пожари в Европа доближават унищожителни върхове. Швеция записва най-опустошителното огнено лято в историята си. Франция стартира да привиква с 40-градусовите жеги, а потоците и езерата в Швейцария се затоплиха до убийствени за рибата стойности.


През последните дни температурата на водата в езерата на Швейцария надвиши 27 градуса, което се оказа убийствено за живота в тях. Вече е събрана към 1 звук мъртва риба. Високо в планините свободнопасящите крави останаха без вода. Наложи се тя да бъде доставяна с хеликоптери.

Настъплението на огъня край испанския град Валенсия наложи евакуацията на 2 500 души. Пожарът там към този момент се простира на повърхност от 1000 хектара.
Христос Стилианидис, еврокомисар за хуминитарна помощ: В Португалия и Испания сме изправени пред проблематична обстановка. Тези две страни членки на Европейския съюз са под паника и това е урок, който получаваме всяко лято. Само че, феноменът не е елементарен, когато първите горски пожари се развихрят още през юни.
Климатичните промени са действителност, а не подправени вести, съобщи еврокомисарят при посещаване на засегнатите от горски пожари региони на Швеция.

За Европа времето ще продължава да демонстрира капризите си и през идващите дни. Франция се готви за температурен пик от 40 градуса, който незабавно ще бъде последван от гръмотевични стихии.
 ​Швейцарските танкове ще пътуват единствено нощем по размекнатите от жегите пътища ​Швейцарските танкове ще пътуват единствено нощем по размекнатите от жегите пътища
Швейцарските танкови елементи минават на нощен режим, с цел да предпазят пътищата, съобщи ДПА, цитирайки представител на армията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР