Горските пожари в американския щат Калифорния вече отнеха живота на

...
Горските пожари в американския щат Калифорния вече отнеха живота на
Коментари Харесай

И пожарникари загинаха при гасенето на поредните пожари в Калифорния

Горските пожари в американския щат Калифорния към този момент лишиха живота на 6 души, съобщи БГНЕС.

Вчера, 29 юли, към 12 000 пожарникари се бориха с огнената буря, само че без значение от техните старания, управляващите предизвестиха, че поради бурните ветрове, високите температури и продължаващото безводие пламъците не стихват, а гълтам нови и нови територии.

Video shows bird`s-eye-view of the California National Guard`s response to the Carr Fire in Redding, California.

The deadly blaze is responsible for five deaths and remains largely uncontained. https://t.co/owl9NLxwGQ pic.twitter.com/G5DOCZG6W3
— ABC News (@ABC) 29 юли 2018 година
Двама пожарникари изгубиха живота си, до момента в който се бореха със стихията. 70-годишна жена и нейните двама правнуци, на 4 и на 5 години, изгоряха в дома си в Рединг, окръг Шаста, в северната част на щата Калифорния .
Само пожарът в покрайнините на Рединг към този момент е погълнал към 36 хиляди хектара земи, изцяло е унищожил 517 здания и е нанесъл съществени вреди на още най-малко 135.
До събота вечерта 38 000 души са били евакуирани от окръг Шаста, където губернаторът на Калифорния Джери Браун разгласи изключително състояние. Подобно е оповестено и за окръзите Лейк, Напа и Мендосино. Пожарите в региона са към този момент " отвън надзор " и макар че Калифорния е най-богатият американски щат, Браун се видя заставен да се обърне за подпомагане към федералното държавно управление.
По данни на Американската работа за изключителни обстановки, сега в Калифорния бушуват 17 огромни пожара.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа ексклузивен декрет, с който разреши оказването на федерална помощ — военни самолети и хеликоптери, вода и продоволствия за евакуираните. Калифорнийските пожарникари получават подкрепления от 13 други щата, в това число от отдалечените източни щати Ню Джърси, Флорида, Мериленд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР