Горски пожари бушуват в югозападна Франция, съобщава France 24. Унищожени

...
Горски пожари бушуват в югозападна Франция, съобщава France 24. Унищожени
Коментари Харесай

Горски пожари бушуват в Югозападна Франция

Горски пожари бушуват в югозападна Франция, оповестява France 24. Унищожени са шестнадесет къщи, 6000 хектара земя са изгорени. От засегнатите от пожара райони са евакуирани към 6000 души.

Франция, сходно на останалата част от Европа, се бори с горещи талази и суша, които провокираха голям брой горски пожари в целия континент през последните два месеца.

" Пожарът се разраства и към този момент се е популяризирал в департамента Ланде ", споделиха в изказване локалните управляващи на лозарския департамент Жиронд, като прибавиха, че 500 пожарникари са мобилизирани.

Жиронда в югозападна Франция беше наранена през юли от два горски пожара, които унищожиха повече от 20 000 хектара гора и доведоха до евакуацията на съвсем 40 000 души.

Пожари бушуват и в други елементи на страната. В южните департаменти Лозер и Аверон, където към този момент са изгорели близо 600 хектара и където министърът на вътрешните работи Джералд Дарманин би трябвало да отиде по-късно денем.

Друг пожар гори в департамента Мен и Лоара в Западна Франция, където са изпепелени 650 хектара, а 500 са застрашени, съгласно локалните управляващи.
 Във Франция записаха рекорден брой изгорели площи
Във Франция записаха рекорден брой изгорели площи

От началото на годината са изгорели 47 000 хектара
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР