Горски пожар избухна в района на Варезе, Северна Италия. Пламъците,

...
Горски пожар избухна в района на Варезе, Северна Италия. Пламъците,
Коментари Харесай

Голям пожар избухна в Италия


Горски пожар избухна в региона на Варезе, Северна Италия. Пламъците, които се популяризират под въздействието на мощен вятър и изсъхнал въздух, се доближават до къщите. Цяла нощ пожарникарите работиха интензивно, с цел да овладеят огъня. В потушаването му се включиха повече от 30 пожарникари, 9 противопожарни автомобила, 2 цистерни и противопожарни самолети. При пожара в бяха унищожени над 4900 хектара земя.

В Испания продължава битката с първия огромен пожар за годината. Докато пожарът, който стартира на 23 март в село Вилануева де Вивер в град Валенсия в източната част на страната, не можа да бъде овладян, до момента 1700 души трябваше да изоставен домовете си. Повече от 4900 хектара земя се трансфораха в пепел. Освен огнеборците, в гасенето вземат участие и военни.

Имаше продължителна суша в Испания, където преваляванията са под междинното за последните три години. Според Европейската осведомителна система за горските пожари (EFFIS) през предходната година в страната са избухнали 493 пожара, а 307 хиляди хектара земя са потърпевши.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР