Горивото в единствената електроцентрала в Газа свърши и тя вече

...
Горивото в единствената електроцентрала в Газа свърши и тя вече
Коментари Харесай

Газа остана без ток, след като спря работа единствената централа

Горивото в единствената електроцентрала в Газа свърши и тя към този момент не създава ток и към този момент не подава напрежение в електропреносната мрежа.

Това оповестиха локални и интернационалните медии. От този момент нататък жителите на Газа ще би трябвало да разчитат само на генератори за електричество, четири дни откакто бойци на ислямисткото придвижване " Хамас " нападнаха Израел от анклава.

И за използването им обаще ще е нужно гориво, каквото Израел разгласи, че повече няма да се внася в линията. " Без храна, без вода, без гориво ", съобщи в понеделник министърът на защитата Йоав Галант, обявявайки " цялостна обсада " на Газа.

Вчера висшият представител на Европейския съюз във външната политика Жозеп Борел съобщи, че израелската цялостна обсада на Газа нарушава интернационалното право. Два дни по-рано Световната продоволствена стратегия (WFP) към Организация на обединените нации изиска филантропичен достъп до линията.

Снощи Галант сподели пред бойци наоколо до Газа, че следва прекосяване към " пълномащабна атака " и линията " няма да се върне към това, което беше ".

Днес, след още една нощ на бомбардировки в отговор на офанзивата на " Хамас " против Израел - лишила живота на минимум 1200 души в страната, с 2700 ранени - бе обявено, че стартира скупчване на близо 300 хиляди души по границата с Газа.

В следената от " Хамас " Газа жертвите на бомбардировките са минимум 1055 съгласно локалното здравно министерство, следено от ислямистката група; ранени са минимум 5100 души. Само тази заран, съгласно Министерството на защитата, са изумени 200 цели, оповестява " Дневник ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР