Горивото по традиция е сред най-високите оперативни разходи за превозвачите. Всяка стотинка,

...
Горивото по традиция е сред най-високите
оперативни разходи за превозвачите.
Всяка стотинка,
Коментари Харесай

Спестено гориво е това, което не е изразходено

Горивото по традиция е измежду най-високите оперативни разноски за превозвачите. Всяка стотинка, която не се изразходва за гориво, се трансформира в капитал за транспортните компании. Всеки мениджър на флот ще Ви каже, че даже във времена на евтин дизел, ефикасните камиони имат изключителен бизнес смисъл. Производителите на коли най-добре разбраха тази тактика и вече предизвикват същинска гражданска война в технологиите за възстановяване на горивната успеваемост, пуснаха камиони на газ и напълно електрически превозни средства за транспорт на пасажери и товари. В много връзки секторът дори изпреварва леките коли с въвеждането на нови системи за мобилност и самостоятелно ръководство.

RENAULT TRUCKS e подготвен да покаже пред българската аудитория изцяло електрическият лекотоварен Master Z.E. Ако го подозирате в по-малък товарен размер, заради технологията, грешите – вместимостта е непокътната напълно, като тази в стандартния дизелов вид с един остроумен ход - батериите са монтирани под предните седалки. Освен това може да бъде извънредно адаптивен към конкретни потребности - предлага се в шест разновидности: четири разновидността ван и два варианта на шаси кабина (самосвал или бордова надстройка) за работа в градска среда. Master Z.E. ще бъде показан от 6-ти до 8-ми юни на Летище „ Лесново “, по време на международното ревю за тежкотоварни коли TRUCK EXPO 2019.

Там RENAULT TRUCKS ще провокира еко стандартите и при камионите с най-новия двигател Euro 6. D & D WIDE 2019 изразходва 7% по-малко гориво, а T HIGH впечатлява професионалистите с нова версия на Optivision, Eco Cruise Control и 3% усъвършенствана горивна ефективност, както и с новостите за водача в интериора и екстериора за максимален комфорт.

VOLVO няма да отстъпи от еко трендовете на изложението и на йота с FH Reloaded - модификация на Volvo FH, проектирана да намали разноските за гориво, с увеличена производителност на камиона и максимално положителни условия на работа за шофьорите. Volvo FH с I-Save залага на цифрата 7 (процента) – с толкоз по-малко гориво изразходва при транспорти на дълги разстояния, без да се усети какъвто и да е компромис с динамичността на придвижване.

Когато приказваме за икономисване на гориво, състоянието на гумите е от ключово значение. За първи път на TRUCK EXPO 2019 ще бъде представена софтуерна иновация за контрол на налягането в гумите, разработена и патентована от българи. ANCOL-CTIS е единсвената в света система с конектор без уплътнител за понижаване на спирачния път и увеличаване стабилността на пътя. На езика на потребителите това значи 30% икономия на гориво, до 40 на 100 по-дълъг живот на гумите и с 80% по-добро сцепление, което намалява риска от аквапланинг и увеличава проходимостта на автомобила, като приспособява налягането в гумите според терена и ситуацията. Посетителите на изложението ще могат да видят тази система, създадена за селскостопански машини, за транспортни средства (автобуси, камиони и ремакета, военна и минна техника), както и за леки автомобили и SUVs.

TRUCK EXPO е най-голямото събитие за тежкотоварната автомобилна промишленост в България. Изложението очаква професионална аудитория и почитатели на тежките машини от 6-ти до 8-ми юни на Летище „ Лесново “. Най-новите си модели и технологии ще покажат DAF, FORD TRUCKS, ISUZU, IVECO, MAN, MERCEDES-BENZ, OTOKAR, RENAULT TRUCKS, SCANIA, VOLVO TRUCKS, YUTONG, MAHINDRA, както и водещи марки лекотоварни автомобили, ремаркета и полуремаркета, фирми за сервизно съоръжение, резервни части, гуми, масла, финансови инструменти и услуги, вериги бензиностанции, застрахователни компании. За първи път тази година ще се състои и TRUCK TUNING SHOW – за новите трендове в подобренията на двигателите, продуктивността, емисиите и външния тип на камионите. Организатор на TRUCK EXPO 2019 e Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП).

*Източник: TRUCK EXPO 2019
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР