Горивата у нас поскъпнаха с 15% за половин година, сочат

...
Горивата у нас поскъпнаха с 15% за половин година, сочат
Коментари Харесай

Горивата у нас поскъпнаха с 15% за половин година

Горивата у нас нарастнаха с 15% за половин година, сочат данните на профилираната платформа fuelo.net. През последните шест месеца бензинът и дизелът са добавили 30 стотинки към цената си за литър, демонстрира инспекция на вестник „ Труд”. Така бензинът A95 се търгува приблизително за 2.11 лева/литър, до момента в който дизелът доближава 2.09 лева/литър. Цената на пропан-бутанът е скочила до 0.19 лв., като се търгува против 1.05 лева/литър. Очакванията на някои анализатори са, че горивата ще продължат да усилват цената си и през летните месеца, движени от общата наклонност по света.

В края на януари тази година, бензинът и дизелът се търгуваха приблизително за 1.80 лева/литър. Най-евтино у нас зареждат хората в Шумен, като бензинът върви приблизително за 2.06 лева/литър, а дизелът се търгува приблизително за 2.03 лева/литър. Пропан-бутанът в Шумен коства 1 лева./литър, което е с 5 ст. по-малко от междинното равнище за страната. С 3 ст. по-ниска от междинната е цената на литър бензин А-95 в Велико Търново. Нафта в остарялата столица може да заредите за 2.05 лева./литър (-4 ст.), а газ за 1.03 лева./л (-2 стотинки).

Дизелът в Пловдив пък е с 3 стотинки по-евтин от междинната цена на бензиностанциите в страната (2.06 лева за литър), а бензин А95 в остарялата столица се търгува по 2.09 лева (-3 ст.) При пропан-бутана разликата е едвам 2 ст. надолу в цената (1.03 лева./л).

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Над 20% е скочила цената на горивата в Гърция в границите на година..

В София горивата също вървят по-евтино по отношение на междинните цени за страната, като столицата заема четвърто място у нас по това отношение. Бензин А95 на софийските бензиностанции коства приблизително по 2.09 лева за литър, което е с 3 ст. под междинната цена за страната. Дизелът в столицата също е с 3 ст. по-евтин (2.06 лева./л), а пропан-бутанът се продава по 1.04 лева./л, или с 1 ст. по-евтино.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР