Горещо време, тишина, пустеещи плажове и безлюдно езеро, празни барове

...
Горещо време, тишина, пустеещи плажове и безлюдно езеро, празни барове
Коментари Харесай

Защо най-известният плаж в Северна Македония стои празен

Горещо време, тишина, пустеещи плажове и безлюдно езеро, празни питейни заведения и кафенета – такава е фотографията в множеството туристически местоположения към Преспанското езеро през летния сезон.

Там времето наподобява спряло. Останаха единствено спомените за времена, когато Претор щеше да се пръсне от туристи, а мирисът на печено месо изпълваше въздуха, детска врява се разнасяха по плажовете, езерото беше оживено, плувци се любуваха на водата, а вечерите се превръщаха в незабравими мемоари, споделя македонското издание " Денар ".

През август тази година даже рядко може да се виждат къпещи се на плажа в Претор, които не са локални поданици.

Ако стъпите в Претор, несъмнено ще забележите забравените курорти, които в миналото са били съвременни и посещавани, сега доста магазини, заведения за хранене и кафенета са заключени.

Очевидно най-запомнящата се точка към Преспанското езеро е плажът на Сливница, който се намира покрай Претор и предлага разнородни занимания за младежи. Плажът нормално през уикендите е цялостен и се счита, че единствено събота и неделя мястото притегля към 600 фенове на плуването от разнообразни градове като Битоля, Прилеп, Ресен, а и даже Скопие.

Какъв е казусът? Не доближава вода. Местните хора споделят, че курортът към езерото може да се избави, в случай че докарана вода от близкото Наколец.

 

Инфо: blitz.bg

 

Тагове: Преспанско езеро плаж вода плаж Сливница Наколец Претор Северна Македония
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР