Горещи телефони за бягащи от войната украинци отвори правителството. Те

...
Горещи телефони за бягащи от войната украинци отвори правителството. Те
Коментари Харесай

Правителството пусна горещи телефони за украинци

Горещи телефони за бягащи от войната украинци отвори държавното управление. Те са +35929055555 и +380 322465075. В заглавието на прессъобщението е посочено, че телефоните се обслужват на четири езика, само че не е посочено кои са те.

Само за първите 24 часа след оповестяването на платформата ukraine.gov.bg са осъществени 12 хиляди визити и 60 хиляди неповторими прегледа на разнообразни страници. 600 са обявите за настаняване – 200 обществени и 400 в развой на обработка. Обявите за работа са 150.

На портала е оповестена формалната информация за разпоредбите за даване на краткотрайна протекция на идващите в България украинци, бягащи от войната, в сходство с директивата на Европейски Съюз и решението на Министерския съвет. В обособените раздели се съдържа настояща информация за правата и отговорностите на идващите, за приемане на статут, достъп до филантропична помощ, настаняване, разкриване на банкови сметки, търсене на работа, детски градини и учебни заведения, опция за безвъзмездна здравна и психическа помощ.

Оповестени са настоящите доброволчески начинания и контакти на гражданските организации, с които държавният спешен щаб е в съгласуваност и съдействие за обезпечаване на навременна помощ за идващите от Украйна – дарения, неща от първа нужда, храна, превоз, медикаменти. Предвидена е бърза писта за подаване на заявки от искащите българи да дават места за настаняване, парична помощ, да станат доброволци в екипите за посрещане и грижа за бежанците.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР