Гордън Рамзи е може би най-популярният професионален готвач в света.

...
Гордън Рамзи е може би най-популярният професионален готвач в света.
Коментари Харесай

Гордън Рамзи категорично отсече кои са кулинарните трендове, които трябва да бъдат забравени завинаги

Гордън Рамзи е може би най-популярният професионален готвач в света. Освен с кулинарните си умения, той е прочут и със своя пиперлив език и брутално откровените си изявления. Никой не смее да му опонира и несъмнено има за какво.

Ето какво споделя Рамзи за някои от популяните кулинарни трендове. Тук ще посочим тези, които съгласно него би трябвало неотложно да се заличат от лицето на земята!

Първата наклонност, с която Рамзи не е склонен е пяната . Но дано напомним, че в менюто на " Кухнята на Ада” има цитрусова пяна. Готвачът твърди обаче, че това десертна пяна, която се слага на върха на ананасовото карпачо.

Но съгласно Рамзи, правенето на пяна за и от солено ядене е изцяло неприемливо. " Последният път, в който ми се случуи това, бях в ресторант, в който ми сервираха пяна от костен мозък.”. Тук Гордън поучава да бъдем стратегически с избора си на пяна, тъй като от време на време тя може да наподобява като " токсична течност в застоял басейн ".

Следващият тренд е така наречен вагиу , което съставлява висококачествено парче говеждо месо от японски диви бикове, което е известно със своята тактичност. Той твърди, че това месо би трябвало да се третира с почитание, само че за жалост сега на всички места се оферират вагиу кюфтета, което не е обикновено.

 Гордън Рамзи изрично отсече кои са кулинарните трендове, които би трябвало да бъдат забравени вечно pixabay.com

Въпреки това Гордън има такива кюфтета в менюто си, само че те са на светлинни години от това, което се предлага в всеобщите заведения, защото са печени на муден огън в доматен сос и сервират с крутони от полента.

Последният тренд, който не се нрави на Гордън Рамзи е трюфеловото олио . " Най-лошото нещо за мен е трюфеловото олио. Когато готвачите го употребяват, те го изливат в обилие. А то би трябвало да се употребява в минимални количества.”.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР