Google възнамерява да подобри Chrome, като въведе новата функция Предварителен

...
Google възнамерява да подобри Chrome, като въведе новата функция Предварителен
Коментари Харесай

Google Chrome тества предварителен преглед на линковете при преминаване върху тях

Гугъл има намерение да усъвършенства Chrome, като вкара новата функционалност „ Предварителен обзор на линковете„. Тази функционалност, която сега се създава за десктоп компютрите, може доста да промени метода, по който потребителите взаимодействат с уеб наличието.

Функцията Link Preview дава опция на потребителите да видят дребен изскачащ прозорец на съответната уеб страница, когато курсорът премине през тях или просто за малко оставят курсора на мишката върху самия линк.

Този прелиминарен обзор дава на потребителите визия за наличието на свързаната страница и им разрешава да решат дали да отворят напълно страницата, или да продължат настоящото си сърфиране. Това освен икономисва време, само че и усъвършенства потреблението на данните, като предотвратява ненужното зареждане на нежелано наличие.

Сред вариантите, разказани в документите за разработка, потребителите могат да отварят тези предварителни прегледи в нов таб или в страничния панел, което в допълнение усилва гъвкавостта на тяхното сърфиране.

Един завладяващ метод, разказан в детайли от Гугъл, е концепцията за „ Ефимерни прозорци и раздели„. Вдъхновена от функционалността за ефимерни табове на Chrome за Android, тази идея включва въвеждането на ефимерен/временен прозорец, който съдържа голям брой табове за прелиминарен обзор в границите на всеки общоприет таб (раздел).

На процедура, когато потребителят реши напълно да прегледа страница с прелиминарен обзор (наричана таб 2), той може да премине към нов таб, където таб 2 ще се отдели от ефимерния/временния прозорец и ще се трансформира в елементарен таб в границите на настоящия прозорец.

Тази функционалност покачва успеваемостта на сърфирането, като разрешава на потребителите да преглеждат наличието, преди да стартират напълно да се занимават с него, прецизирайки процеса на сърфиране, тъй че да дава отговор на техните ползи и условия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР