Google планира да пусне на пазара нов представител на семейството

...
Google планира да пусне на пазара нов представител на семейството
Коментари Харесай

Google разработва евтин Pixel смартфон



Гугъл възнамерява да пусне на пазара нов представител на фамилията смарт телефони Pixel, който обаче ще е доста по-евтин от актуалните модели. Това заяви Economic Times, откъдето допълват, че разработваният модел ще се отнася към междинния клас устройства.

Интернет колосът се е сблъскал с проблем: неговите устройства, макар преимуществата им, са скъпи (от 649 долара). Това значи, че пласирането на огромни количества от тях на пазари като индийския е проблематично. Тамошните евентуални клиенти, които имат повече средства, пък по-скоро биха заложили на артикули на Samsung или Apple.

Прочетете още: Изтекоха изображения на предстоящ на ниска цена iPhone X

Единственото решение е да бъде основано по-евтино устройство, което да предлага главните преимущества на флагманските си събратя (дизайн, “чист” Android, добра камера). Цената на този предполагаем артикул не се оповестява, само че може да се допусна, че тя евентуално би била към два пъти по-ниска от актуалните Pixel артикули.

Според индийски източници по-евтиният Pixel може да види бял свят през юли или август. Следващото потомство флагмански устройства на Гугъл пък се чакат през ноември.

Припомняме, че момента Гугъл Pixel публично не се доставят в България. С стартирането на новите устройства е допустимо ситуацията да се промени. Междувременно, искащите да употребяват “чист” Android могат да се насочат към Android One продуктите на пазара, които се оферират от компании като HTC, Nokia и Xiaomi.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР