Google насочи своето внимание и предприе действия спрямо едни от

...
Google насочи своето внимание и предприе действия спрямо едни от
Коментари Харесай

Google забранява на разработчиците на Android да добавят реклами за заключен екран



Гугъл насочи своето внимание и предприе дейности по отношение на едни от най-досадните реклами за Android – тези за заключен екран. Новите правила плануват те да бъдат напълно неразрешени. Точният текст гласи: „ Освен в случай че единствената цел на приложението не е за заключен екран, то не може да вкарва реклами или функционалности, посредством които да се печели от изводи екран на устройството.

Всъщност не е допустимо да се покаже реклама на съществуващия заключен екран в случай че не се броят уведомленията (които много елементарно могат да бъдат блокирани). Така че това, което вършат някои от съмнителните разработчици в Гугъл Play, е да заменят съществуващия заключен екран, без да питат, и да покажат екран, който може да има огромна реклама поставена в долната половина. Това се оказва доста объркващо за потребителите, защото не могат да схванат за какво техният заключен екран е друг, кое приложение е въвело смяната или по какъв начин може се поправи.

Прочетете още: И Мтел обезпечи на клиентите си директни покупки в Гугъл Play

Сега разработчиците, които не престават да вършат това, ще бъдат изключвани от Play Store. Разбира се, това важи единствено за Play Store и няма да засегне устройствата, които се продават с вградени реклами за заключен екран. Например, Amazon предлага Prime Exclusice Phones с вградени „ специфични предложения “. Тези устройства демонстрират реклами на целия заключен екран, уведомителни реклами, а също по този начин в подмяна на отстъпка сред 50 и 80 $ включват и пакет с някои приложения на Amazon, които не могат да бъдат отстранени.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР