Google Maps пусна предупредителна нова функция, която ще ви помогне

...
Google Maps пусна предупредителна нова функция, която ще ви помогне
Коментари Харесай

Google Maps ще известява за горски пожари

Google Maps пусна предупредителна нова функционалност, която ще ви помогне да се спасите от смъртоносни горски пожари.

От октомври нов алтернатива за напътствие за пожар ще се причисли към другите филтри на Гугъл Maps, които демонстрират положението на трафика, публичния превоз и велосипедните направления, заяви Евронюз.

В блог, оповестен в сряда, шефът на Гугъл Earth & Earth Engine Ребека Мур съобщи, че функционалността ще даде на потребителите елементарен метод да бъдат осведомени за голям брой пожари едновременно.

За функционалността с напътствие за горски пожар е виновен обстоятелството, че изменението на климата направи горските пожари все по-често срещани, сподели Гугъл.

Според Европейската организация по околна среда, през 2018 година горски пожари са зародили допълнително европейски страни от всеки път.

Указанието на горски пожар ще бъде публикувано по целия свят от тази седмица, сподели Гугъл, в опит да помогне на хората да вземат " бързи, осведомени решения по време на изключителни обстановки ".

„ Просто докоснете " пожар ", с цел да видите наличните връзки към запаси от локалните управляващи, като уеб страници за незабавни случаи, телефонни номера за помощ и информация и детайлности за евакуация “, написа Мур.

Потребителите в Съединени американски щати, където горските пожари са изгорили съвсем 10 000 жилища единствено през 2020 година, ще имат достъп до бързи актуализации за размера и разпространяването на всеки пожар, както и информация за това по кое време положението на пожара е обновено за последно.

Гугъл съобщи, че се надява да даде по-подробна информация и на други страни " през ​​следващите месеци ", започвайки от Австралия, където пожарите изгориха 186 000 квадратни километра земя предходната година - повърхност съвсем два пъти по-голяма от Португалия.

Мур разкри също, че Гугъл ще разшири своя инструмент Tree Canopy Insights до 100 града по света, по отношение на сегашните 15 в Съединени американски щати. Инструментът употребява въздушни изображения и изкуствен интелект, с цел да разпознава градските региони, които са изложени на риск от доста повишение на температурата по време на рискови метеорологични условия - по този начин наречените „ топлинни острови “. С данните на Tree Canopy локалните управляващи имат свободен достъп до информация за това къде да засаждат дървета, с цел да усилят сянката, да понижат топлината и да смекчат тези неподходящи резултати “, написа Мур.

През юли, когато елементи от американския северозапад и Канада претърпяха историческа гореща вълна, специалистът по градско горско стопанство Рене ван дер Велде сподели пред Евронюз, че дърветата са главен инструмент за намаление на температурата в градовете.

„ Трябва да създадем един тип смяна на парадигмата в мисленето за градовете, да поддържаме нашите дървета и зелени площи живи и спасяващи “, сподели той.
Мур също разгласи нов инструмент за основаване на адреси, който съгласно нея ще опрости процеса на прибавяне на локации и пътища към картата в селските региони и разрастващите се страни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР