Google и LG Display обединяват усилията си, за да проектират

...
Google и LG Display обединяват усилията си, за да проектират
Коментари Харесай

Google и LG Display създават VR екран с недостижима до момента резолюция

Google и LG Display сплотяват напъните си, с цел да проектират най-хубавия OLED екран , създаван до този миг. 4.3-инчовият екран, който Гугъл неотдавна сподели по време на Display Week, е планиран да надгради границите на качество на VR-изображението с невероятна резолюция от 1.443 пиксела на инч (ppi) . За съпоставяне, по-рано този месец Japan Display Inc. показа своя малко по-малък LCD екран с резолюция 1,001 ppi, като по този метод остави надалеч зад себе си Oculus Go (538 ppi) и Vive Pro на HTC (615 ppi).

Дисплеят предлага впечатляващата периодичност на освежаване от 120Hz, което е стъпка напред към постигането на 90Hz, по сходство на Oculus Rift и Vive Pro. Съотношението от 4800 х 3480 пиксела на око демонстрира сериозен скок във образната акуратност, н о все пак технологията остава към момента надалеч от човешката оптика . В проучване по тематиката, Карлин Виери, хардуерен инженер на Гугъл, изяснява, че хората могат да видят в резолюция 9 600 х 9 000 пиксела на око, като зрителното им поле доближава почти 160 градуса хоризонтално и 150 градуса отвесно. Прототипният екран на Гугъл обгръща 120 градуса.

Прочетете още: Аpple създават личен хедсет, комбиниращ AR и VR?

За да наваксат това закъснение, откривателите на Гугъл вкарват техника, наречена “foveated rendering”, която обработва изображението, което потребителят гледа, с висока разграничителна дарба , и разрешава на обектите в периферното зрение на фена да губят фокус. Едно от преимуществата на тази технология е, че тя понижава размера на данните, които би трябвало да бъдат обработени.

На този стадий потребителите ще би трябвало да изчакат Гугъл и LG Display да отстранят някои проблеми като спиране, инертност и замъгляване на придвижванията, преди този първообраз да се трансформира в пазарен артикул.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР