Голямо мнозинство от гърците биха желали да се ваксинират срещу

...
Голямо мнозинство от гърците биха желали да се ваксинират срещу
Коментари Харесай

74% от гърците искат да се ваксинират срещу COVID-19

Голямо болшинство от гърците биха желали да се имунизират против COVID-19, съгласно изследване, оповестено през днешния ден от осведомителния портал " Политикъл ", оповестява ДПА.

Около 74 % от интервюираните са декларирали, че желаят да бъдат имунизирани, а 22 % са изразили опасения или са декларирали, че не желаят да се ваксинират, съгласно изследването, извършено измежду към 1000 души от " Опиниън пол ".

Анкетата демонстрира повишаване на искащите да се имунизират спрямо предходно изследване от декември, когато 67 % от интервюираните са изразили такова предпочитание. Цифрите свидетелстват за смяна в публичното мнение във връзка с имунизациите, като се има поради, че през септември 42 % от хората не са желали да се имунизират.

Според държавното управление към 50 000 души към този момент са имунизирани в Гърция.

Общественият живот в страната остава като цяло блокиран, като единствено супермаркетите и аптеките имат право да работят.

Всеки, който желае да излезе на улицата - да вземем за пример с цел да отиде на доктор, да напазарува хранителни артикули, да се погрижи за възрастен родственик или да спортува - би трябвало да осведоми управляващите с текстово известие.

Наложеният през ноември локдаун ще продължи минимум до 18 януари.

Властите оповестиха за 444 нови случая на коронавирусна зараза през вчерашния ден. Над 5300 души са умряли от COVID-19 от началото на пандемията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР