Голямо количество прах от пустинята Сахара се намира над Западна

...
Голямо количество прах от пустинята Сахара се намира над Западна
Коментари Харесай

Голямо количество прах от Сахара се намира над Западна Европа

Голямо количество прахуляк от пустинята Сахара се намира над Западна Европа от събота, заяви Агенция Франс Прес. Този феномен става все по-чест през последните години и има последици върху чистотата на въздуха, разгласи европейската обсерватория " Коперник " в понеделник.

Това е третият сходен облак за последните две седмици. Измерени са нараснали равнища на праховите частици на Иберийския полуостров и в някои райони във Франция и Германия. Концентрацията може да продължи да се повишава през идващите дни под въздействие на въздушните течения, които благоприятстват преноса на прахуляк.

Концентрацията на прахуляк от Сахара е обвързвана и с повишение на температурите в цяла Западна Европа през последните дни.

Излагането на прахови частици може да има разнообразни отрицателни резултати върху здравето - астматични пристъпи, алергични реакции, утежняване на положението на пациенти с хронични белодробни и сърдечносъдови болести, изключително при бременните дами, децата, възрастните хора и тези с имунокомпрометиран статус.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР