Голямо изтичане на изключително вредния парников газ метан в Обединеното

...
Голямо изтичане на изключително вредния парников газ метан в Обединеното
Коментари Харесай

Засякоха от Космоса огромно изтичане на метан

Голямо приключване на извънредно нездравословния парников газ метан в Обединеното кралство е било видяно от Космоса за първи път. Откриването му от спътник дава очаквания, че в бъдеще ще може да се реагира бързо и да бъдат спирани сходни приключвания. 

Наблюдаваното от спътник приключване на метан е станало в продължение на три месеца по газопровод на компанията Wales and West Utilities. 

Изтеклото количество би могло да зарежда 7 500 семейства за една година. Разкритието демонстрира капацитета за бързо хващане на приключването на метан и надлежно бързото справяне с казуса. Метанът има 28 пъти по-голям топлинен капацитет от въглеродния диоксид. Той е виновен за към 30% от повишението на световните температури. Изтичането е засечено през март от университета в Лийдс благодарение на профилирани спътници, написа БНР.

Идентифицирането и оправянето с излъчванията на метан е основна цел на Обединеното кралство и други страни, които се борят за справяне с последствията от климатичните промени. Основните източници на метан са нефтената и газовата индустрия, земеделието и сметищата. Емисиите на метан в Обединеното кралство са намалели доста от 1990 години насам, само че през последните години се следи закъснение на оправянето с казуса.

Снимката е илюстративна
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР