Голямата звезда на френския футбол Килиан Мбапе има желание да

...
Голямата звезда на френския футбол Килиан Мбапе има желание да
Коментари Харесай

Килиан Мбапе има амбиции да играе на ЛОИ в Париж 2024

Голямата звезда на френския футбол Килиан Мбапе има предпочитание да бъде част от олимпийския тим на " петлите ", който през 2024-а година ще се бори за положително показване по време Игрите в Париж, написа вестник " Екип ".

По време на конкуренцията през идващото лято Мбапе ще бъде на 25 години, което значи, че той може да взе участие на Олимпиадата, в случай че бъде включен измежду тримата футболисти над 23-годишна възраст, които имат право да се включат в шампионата.

Отборът на Франция има обезпечено място на олимпийските игри като хазаин на форума, а в случай че вероятно може да разчита и на Килиан Мбапе в редиците си, то възможностите за " петлите " за положително показване се усилват неимоверно, а за какво не отборът да стигне до златните медали, което до момента се е случвало единствено един път в историята - през 1984-а година в Лос Анджелис.

Любопитното е, че до момента в историята единствено три тима са съумявали да побеждават в олимпийския футболен шампионат при мъжете като хазаин, като това са - Англия през 1908-а, Барселона през 1992-а и за последно Бразилия през 2016-а година, когато " Селесао " бе предвождан от Неймар.

В своята кариера до този миг с мъжкия народен тим на Франция пък Килиан Мбапе има 38 гола в 68 мача.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР