Голямата водна авария, възникнала надвечер в района на Скобелева майка

...
Голямата водна авария, възникнала надвечер в района на Скобелева майка
Коментари Харесай

Огромна ВиК авария може да спре водата в Пловдив

Голямата водна повреда, зародила привечер в региона на " Скобелева майка " в Пловдив се оказа доста по-сериозна от в началото предстоящото и в действителност заплашва цели региони на Пловдив да останат без вода през нощта и на следващия ден, или най-малко със мощно понижено водоподаване, признаха от ВиК.

Поради немарливост от строителна компания е разкъсан основен съставен елемент от магистрален тръбопровод, който зарежда с вода целия град, заяви.

Поради мащабите на казуса се чака още довечера поетапно да бъде спряно водоподаването в регионите " Тракия ", " Източен " и елементи от " Южен ", които се зареждат от този източник и помпите по трасето.

Извън посочените региони по високите етажи на блокове и кооперации в целия град също има възможност от напълно прекъсване на водата.

Всички налични спешни екипи на ВиК работят по отстраняването на повредата, само че сигурно това няма да стане тази нощ, а евентуално и през идващия ден, оповестиха от сдружението.

Съветът на специалистите е жителите да се запасят с вероятни количества за питейни и сервизни потребности, защото съответен период за разрешаване на казуса не може да се уточни.

Най-застрашен от цялостно прекъсване на водата е регион " Тракия ", предизвестиха от ВиК - Пловдив.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР