Голямата новина тази седмица е, че двама кандидати спечелиха номинацията

...
Голямата новина тази седмица е, че двама кандидати спечелиха номинацията
Коментари Харесай

Байдън: Тръмп е психически негоден за президент, Путин е на поход в Европа

„ Голямата вест тази седмица е, че двама претенденти завоюваха номинацията на своята партия за президент. Но единият е прекомерно остарял, прекомерно душевен неспособен за работата. Другият съм аз “. Това разяснява американският президент Джо Байдън, който ще се яви против Доналд Тръмп на президентските избори в Съединени американски щати през ноември, съобщи от Асошиейтед прес.

На годишната тържествена вечеря на влиятелен журналистически клуб президентът продължи да атакува републиканеца Доналд Тръмп.

Байдън отклони продължаващите рецензии, че паметта му е мъглява и наподобява комплициран, като в същото време напомни моменти, в които 77-годишният Тръмп също е правил гафове.

„ Не му казвайте, той си мисли, че се кандидатира против Барак Обама, той това сподели “, съобщи 81-годишният Байдън, като се пошегува, че стои безсънен надалеч след времето си за лягане.

Байдън обаче бързо стана тъмен, наблягайки това, което вижда като действителна опасност за демокрацията, в случай че Тръмп – който продължава погрешно да твърди, че изборите през 2020 година са били откраднати, се върне в Белия дом. В речта му имаше отзвук от предизборните му мнения, отбелязва Асошиейтед прес.

„ Преживяваме невиждан миг за демокрацията. Безпрецедентен миг за историята. Демокрацията и свободата са безусловно атакувани. Путин е подхванал поход в Европа. Моят предходник му се кланя и му споделя „ прави каквото си искаш, демон да го вземе “, съобщи Байдън.

След това Байдън показа украинския дипломат Оксана Маркарова и естонската министър-председателка Кая Калас.

" Ние няма да се преклоним. Те няма да се преклонят, и аз няма да се преклоня ", сподели президентът.

Байдън закри вечерята, като акцентира какъв брой е значима свободната преса.

„ Въпреки че може да не съм склонен с всичко, което медиите разгласяват,, разбирам нуждата от публицистиката и не преставам да работя, с цел да върна вкъщи публицистите Евън Гершкович и Остин Тайс – единият арестуван в Русия, а другият липсващ по време на репортерско пътешестване в Сирия “, разяснява президентът.

„ Добрата публицистика е огледало на обществото. Нуждаем се от нея ", съобщи още той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР