Голяма част от дезинформацията и конспиративните теории, свързани с ваксините

...
Голяма част от дезинформацията и конспиративните теории, свързани с ваксините
Коментари Харесай

12 профила са публикували 65% от конспиративните теории за ваксините

Голяма част от дезинформацията и тайните теории, свързани с имунизациите против COVID-19 в обществените мрежи, са оповестени едвам от 12 профила, се показва в отчет на британско-американския Център за битка с цифровата ненавист, написа " Гардиън ", съобщи bTV.

Наскоро американският президент Джо Байдън упрекна " Facebook ", че не се бори задоволително с подправените вести за ковид и изявленията против имунизациите. Той добави и че „ единствената пандемия, която имаме сега, е измежду неимунизираните “. Центърът за битка с цифровата ненавист е анализирал общо 812 000 изявления по тематиката в обществените мрежи – 65% от тях са били публикувани от някой от тези 12 профила. Към месец март те са имали общо 59 милиона почитатели в разнообразни обществени мрежи, като най-голямо е въздействието им точно във „ Facebook “ – там процентът доближава 73 на 100.

Профилите са владеене на няколко лекари, културист, блогър, набожен маниак и Робърт Ф. Кенеди-младши, племенник на Джон Ф. Кенеди, който прави връзка сред имунизациите, аутизма и 5G мрежата. Въпреки че от март насам " Facebook ", " Google " и " Туитър " са подхванали ограничения за унищожаване на сходни изявления и даже са затворили 3 от 12-те профила, Центърът за битка с цифровата ненавист приканват всички те да бъдат спрени, тъй като са " рискови и спомагат за основаването на съмнения по отношение на имунизациите в решителен миг от пандемията ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР