Голяма американска компания може да се занимава с добива на

...
Голяма американска компания може да се занимава с добива на
Коментари Харесай

Тръмп щял да пази кюрдския петрол

Голяма американска компания може да се занимава с добива на нефт в Северна Сирия в полза на локалното кюрдско население. Това беше оповестено в понеделник на среща в офиса в Белия дом на президента Доналд Тръмп с публицистите.

" Взехме петрола под отбрана ", изясни американският президент, разяснявайки изтеглянето на американските войски от турската зона на интервенция в Северна Сирия.

Президентът съобщи пред кореспонденти, че " дребна група " ще остане, с цел да пази петролните залежи и други запаси в североизточната част на страната (това удостовери и министърът на защитата Марк Еспър). Сенаторът републиканец Линдзи Греъм, един от най-верните съдружници на Тръмп, само че и досегашен съперник на изтеглянето, промени мнението си по-късно известие и стартира да поддържа решението на президента.

В същото време Тръмп приказва много двусмислено за ориста на нефтените залежи в региона.

" Ако си спомняте, аз се противопоставих на американското навлизане в Ирак за да се смъкна президентът Саддам Хюсеин. Аз бях граждански и нямах власт в тази област. Въпреки това постоянно съм се противопоставял на нашествието в Ирак. Това не беше положително решение. Но постоянно съм казвал: " Ако нахлуете, запазете си нефта! Същото нещо е и тук ", сподели президентът на Съединени американски щати. " И ние ще измислим нещо за кюрдите да имат пари. Може би ще осигурим идването в района на една от огромните ни петролни компании, тъй че всичко да се извърши както би трябвало ", в допълнение означи Тръмп. " Няма огромни ресурси от нефт в тази област, само че всички се борят за наличното ", добави Доналд Тръмп.

Междувременно сирийски кюрди показаха гнева си от изтеглянето на американските бойци от регионите на Североизточна Сирия, като хвърляха картофи по тях, съобщи ДПА. Това се вижда в репортаж, излъчен по кюрдски медии. Конвоите от американски военни машини бяха обсипани с картофи при прекосяването им през региона на Камишли.

Появи се и още един проблем - трансферираните от Сирия в Иракски Кюрдистан американски военни не са получавали позволение да останат там, заяви ТАСС, базирайки се на заявление на оперативното командване на иракската войска. Американските войски са получили позволение единствено за директно прекосяване през Иракски Кюрдистан.

Темата за Сирия е съществена в почналите следобяд договаряния Путин-Ердоган в Москва. Разговорът ще бъде " обстоен, комплициран и небърз ", следва им да обсъдят доста тематики, сподели президентсикят представител Дмитрий Песков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР