Голям тази нощ бушува на един от най-важните мостове в

...
Голям тази нощ бушува на един от най-важните мостове в
Коментари Харесай

Голям пожар унищожи Железния мост в Рим

Голям тази нощ бушува на един от най-важните мостове в италианската столица Рим - Моста на промишлеността, прочут и като Железния мост, в квартал " Остиенсе ", написа в. " Кориере каузи сера ". Най-тежко потърпевша е пешеходната част на оборудването, издигнато преди 158 години. Отломки от моста са паднали в река Тибър и плаването е краткотрайно прекратено, предава Нова телевизия.

Жертви няма с помощта на своевременната интервенция на пожарникарите. Мостът ще остане негоден за неопределен срок, тъй като специалисти ще ревизират дали има заплаха от изцяло сриване.

The tragic moment when Rome’s “Ponte di Ferro ” or “iron bridge ” broke apart in flames early this morning. Built in 1860s, it was iconic. Luckily no injuries. It’s thought gas canisters in shacks beneath could be to blame but could also be electric cables.
— Mark Lowen (@marklowen)  Най-малко 9 жертви и 50 евакуирани при пожар в ковид-болница в Румъния Най-малко 9 жертви и 50 евакуирани при пожар в ковид-болница в Румъния
Най-малко девет души починаха при пожар в профилирана болница в румънския град Констанца за лекуване на инфектирани от ковид. Пож...

Точните аргументи за пожара към този момент са незнайни. Предполага се обаче, че пламъците са тръгнали от бараки и боклуци в подножието му, към които се събирали бездомници. Там имало и бутилки с газ, с които те се отоплявали и които може би са се взривили, когато е почнал пожарът. После пламъците бързо са се популяризирали по структурата на моста, тъй като през нея минават и тръби за газ и електрически проводници.

Ако тази версия се окаже вярна, това ще налее масло в огъня на съперниците на управата на Рим, където през днешния ден и на следващия ден се създават локални избори. Темата за рецесията с боклука и за мръсотията в столицата бе основна по време на предизборната акция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР