Голям скален фрагмент се откъснал от каньон и паднал върху

...
Голям скален фрагмент се откъснал от каньон и паднал върху
Коментари Харесай

Най-малко седем души са загинали при инцидент в бразилско езеро

Голям скален откъс се откъснал от каньон и паднал върху три лодки, които пътували по езерото Фурнас, туристически регион на Минас Жерайс в Бразилия, оповестява „ Дойче Веле “.

Най-малко седем души са починалите, повече от 30 са ранени, а други трима към момента са в неопределеност. Първоначално беше обявено за двама починали.

„ Досега имаме шест доказани смъртни случая “, споделя представителят на пожарникарите в Минас Жерайс Педро Айхара във видеозапис, записан и изпратен до публицисти. По-късно беше обявено за още един умрял.

По-рано командирът на пожарникарите Едгард Естево да Силва заяви на конференция, че " настоящата оценка е 20 изчезнали лица ", в допълнение към 32-ма ранени, девет от които трябвало да бъдат приети в болница съгласно пожарникарите.

В трагични видеа, споделени в обществените мрежи, се вижда точният миг, когато масивът се отделя и пада върху лодките, за смут на очевидците на сцената.

Друг от записите демонстрира минутата преди сриването, в която няколко души предизвестяват, че " падат доста камъни " и крещят на пътуващите на другите лодки да се отдалечат от стената.

Президентът Жаир Болсонаро показа някои от тези видеоклипове в своите мрежи и заяви, че „ незабавно щом се случи злополучното злополучие “, бразилският флот е изпратен на мястото и „ работи за избавяне на жертви и превозване на ранените “.

Водолази стопираха търсенето през нощта от съображения за сигурност, само че други спасители не престават да работят на обекта, оповестяват от корпорацията.
Броят на изчезналите е изчислен въз основа на " информация от очевидци, туристически организации и родственици ", сподели полковник Естево.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР