Голям протест на компании от пътностроителния бранш от цялата страна.

...
Голям протест на компании от пътностроителния бранш от цялата страна.
Коментари Харесай

Протестът на строителите блокира столичен булевард /снимки/

Голям митинг на компании от пътностроителния отрасъл от цялата страна. Недоволните блокираха столичния бул. „ Цар Освободител “.
В акта на неодобрение вземат участие стотици чиновници от сектора. Те минаха на огромни групи от Народното събрание към паметника на "Цар Освободител ".
В 10 часа протестиращите се насочиха на шествие в центъра на София, съобщи БНР.
Причината за недоволството са насъбрани отговорности към пътностроителните и пътноподдържащите компании от страна на страната. Те желаят средствата да бъдат изплатени. Според протестиращите задълженията са в размер на 1 милиард и 300 милиона лв..
"Тук сме тъй като от 6 месеца страната е безусловно изцяло абдикирала от целия отрасъл. Няма изясненост какво изобщо ще се случва - ще се строят ли пътища, няма ли да се строят пътища. Слушаме единствено за някакви противозаконни градежи на автомагистрала "Хемус ", само че страната не е единствено два лота на "Хемус ", обясниха протестиращите.
Те упорстват за незабавното погашение на дължимите им средства. Парите са за осъществени, само че неизплатени досега действия в размер на 700 млн. лв.. Държавата - през Министерството на районното развиване и благоустройство и АПИ - дължи и още към 6 млн. лв. за довършителни поправки, изясни инж. Георги Златев от браншовата камара "Пътища ".
В последната половин година на процедура са спрени всички заплащания към пътния отрасъл, изясни той.
"Всеки един компромис, било то с маркировка, било то с асфалтова настилка, било то с отводняване, е директен риск за живота и здравето на пътуващите. За да се завършат в валидност за употреба и положения, цената е някъде към милиард и триста милиона ", разяснява инж. Златев.
Половината от тези средства са за осъществени, само че неплатени действия по ремонтите и поддръжката на пътищата. Под риск е даже и зимното разчистване на част от пътната мрежа, предизвестиха от сектора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР