Голям пожар избухна на железопътния мост между полуостров Крим и

...
Голям пожар избухна на железопътния мост между полуостров Крим и
Коментари Харесай

Пожар на Керченския мост, който свързва Крим с Русия

Голям пожар избухна на железопътния мост сред полуостров Крим и Русия в ранните часове на днешния ден, написа Военновъздушни сили.

Руските държавни медии оповестяват, че гори контейнер за гориво, без да прецизират повода.

Кадри от мястото на събитието демонстрират пламнал трен на железопътния мост на Керченския проток. Вероятно и прилежащият мост също е претърпял вреди.

Крим беше анексиран през 2014 година от Москва, която в този момент употребява моста за пренасяне на военно съоръжение в Украйна.

Съветник на ръководителя на Крим, представен от съветската държавна организация Риа Новости, сподели, че се работи по потушаването на пожара.

Междувременно съветските държавни медии оповестиха, че придвижването по моста е спряно.

Твърди се, че Кримският мост е основна цел за украинската войска, която нападна съветската логистика.

Мостът през Керченския проток беше открит от президента Владимир Путин през 2018 година, четири години откакто Москва нелегално анексира Крим.

Пресичането е на повече от 100 благи от следената от Украйна територия. Експерт по експлозиви сподели пред BBC, че пожарът евентуално не е породен от ракета. „ Липсата на явни вреди от взрив/разрушителни частици по пътната настилка допуска, че не е употребявано оръжие, доставено по въздух “, изясни специалистът, само че добави, че е допустима " добре планувана офанзива изпод да е повода ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР