Голям корупционен скандал разтресе Австрия. Вицеканцлерът и лидер на крайнодясната

...
Голям корупционен скандал разтресе Австрия. Вицеканцлерът и лидер на крайнодясната
Коментари Харесай

Голям корупционен скандал в Австрия и оставка на вицеканцлера Щрахе

Голям корупционен скандал разтресе Австрия. Вицеканцлерът и водач на крайнодясната Австрийска партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе подаде оставка.
Австрийският вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе подаде оставка Това стана след среща на ръководещата коалиция в Алпийската република
Той беше махленски да дава обещание огромни планове на съветски олигарх. Две немски издания разгласиха видеозапис на диалога.

Срещата е снимана със скрита камера в испанския курорт Ибиса през юли 2017 година – пет месеца преди Щрахе да бъде назначен за вицеканцлер. Видеозаписа разгласиха „ Зюддойче цайтунг” и „ Шпигел”. В диалога с мнима племенница на съветски олигарх Щрахе дава обещание поддръжка за съветски планове в Австрия в пътното строителство и медиите. В подмяна желае дарения за партията посредством трета фондация.
Голям корупционен скандал с вицеканцлера Щрахе раздруса ръководещата коалиция в Австрия Видеозапис уличава Хайнц-Кристиан Щрахе в корупционни практики
Щрахе твърди, че диалогът е бил неангажиращ.
„ Срещата беше строго частна, в небрежна и спокойна ваканционна атмосфера на по чаша във радостна обстановка”, разгласи вицеканцлерът.

Снимка: btvnovinite.bg

В записа се чува няколко пъти по какъв начин Щрахе желае всички дейности да бъдат в границите на австрийското законодателство.

Оставка подаде и съпартиецът на Щрахе и уредник на срещата в Ибиса Йохан Гуденус , който е ученик на съветски университет.

Цял ден жителите и медиите чакат публично изказване от канцлера Себастиан Курц .

Заради абсурда хиляди поданици на Виена излязоха по улиците на митинг, с цел да желаят предварителни избори.
Правителствената рецесия провокира проява в Австрия Очаква се изказване на канцлера Курц след корупционния скандал и оставката на вицеканцлера Щрахе
Австрийската счете палата изиска обяснение партията на Щрахе за нейното финансиране. А строителната компания „ Щрабаг” изиска следствие на всички държавни поръчки, от които е била отхвърлена.

Кой е Хайнц-Кристиан Щрахе?

50-годишният Щрахе е водач на крайнодясната Австрийска партия на свободата, управлява я от 2005 година Той беше назначен за вицеканцлер, откакто на парламентарните избори през 2017 година, завоюва 26 %.

Снимка: Reuters

Така Партията на свободата стана съдружен сътрудник в държавното управление на Себастиан Курц , който е най-младият министър-председател в Европа
Крайнодесните станаха сътрудник в ръководството, откакто Австрийската национална партия не съумя да се контракти за центристка коалиция със Социалдемократите.

Подобни връзки с Русия в други партии в страни от Европейски Съюз

Австрийската партия на свободата не е единствената в Европа, която има топли връзки с Русия. През август предходната година Владимир Путин беше посетител на сватбата на външната министърка Карин Кнайсъл , която е от същата групировка.

Снимка: Reuters

Френският народен общ брой е подозиран, че се финансира от съветски дарения. Неговата лидерка Марин льо Пен признава анексирания полуостров Крим за съветски, и даже го посети със свои съпартийци.

В Италия, където мощният човек в държавното управление е вицепремиерът Матео Салвини от националистическата „ Лига”, се афишира за снемане на наложените през последните години от Европейския съюз наказания против Москва.

Снимка: Reuters

В доста западноевропейски страни има опасения, че Русия цели разцепление на Европейския съюз като се намесва във вътрешните избори, финансирайки националистически и евроскептични обединения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР