Голям горски пожар бушува в района на турския курортен град

...
Голям горски пожар бушува в района на турския курортен град
Коментари Харесай

Голям горски пожар бушува край населена местност в Мармарис

Голям горски пожар бушува в региона на турския курортен град Мармарис, а жителите на къщите наоколо до засегнатия регион са евакуирани, заяви турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Огънят е зародил нощес в гориста околност, а под въздействие напразно пламъците бързо са се разраснали макар своевременната интервенция на пожарната работа. 

В региона, обзет от стихията, са изпратени подкрепления от огнеборци от близки окръзи. Борбата с огъня се прави и по въздух с хеликоптери.

Евакуирани са жителите на общо 30 къщи наоколо до пожара. Жителите извеждат и селскостопанските си животни, с цел да ги спасят от пламъците. 

Дирекцията по връзките на турското президентство предизвести против дезинформации, провокации и операции, свързани с битката с огъня, и даде да се разбере, че управляващите ще наблюдават за сходни изявления.

На мястото на пожара дойдоха, с цел да се срещнат със обстановката, министърът на земеделието и горите Вахит Киришчи и вътрешният министър Сюлейман Сойлу, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР