Голмайстор №1 в историята на българското първенство Мартин Камбуров беше

...
Голмайстор №1 в историята на българското първенство Мартин Камбуров беше
Коментари Харесай

Камбуров: Гордея се с рекорда си - такова постижение се подобрява веднъж на 50 години

Голмайстор №1 в историята на българското състезание Мартин Камбуров беше специфичен посетител в предаването в "Арена спорт " по Българска национална телевизия, в което приказва за подобряването на върха на Петър Жеков и показа ще продължи да играе за Берое напролет в гонене на друго върхово достижение - това на Георги Илиев за най-вече мачове в българския хайлайф.

"Гордея се с този връх. Такова достижение се усъвършенства един път на 50 години тъй че съм доста благополучен. Не мога да кажа на 100 %, че ще остана в Берое. Имахме към този момент диалози с управлението на Берое, само че всичко ще стане ясно в края на месеца. Важно е и дали ще мога да бъда пълностоен и да оказвам помощ на тима. Не е всичко непременно. ", стартира Камбуров.

41-годишният нападател приказва още и за идното празненство, което самият той провежда на 27 декември в Пловдив в чест на подобряването на върха за голмайстор №1 в историята на българското състезание.

"Зад този връх стоят доста хора, с които съм работил през годините - футболисти, треньори и ръководители. Най-нормалното е да провеждам сходно празненство, защото без тези хора аз нямаше да мога да стана голмайстор №1 в историята на "А " група. Поканил съм много сътрудници, другари и някогашни противници и се надявам да се получи едно хубаво празненство. ", показа футболистът.

Камбуров се върна и към един от най-успешните моменти в своята кариера - хеттрика на "Герена " против Левски с екипа на Локомотив (София) през 2009 година.

"Победихме Левски с 3:0 на "Герена " в последния сезон, в който те станаха първенци и аз вкарах хеттрик, а въпреки всичко знаете какъв брой хора са го правили на "Герена ". Аз обаче не разделям головете против който и да е противник, тъй като всички тимове в шампионата са съществени противници. Левски и ЦСКА обаче са с най-големите фенски маси и по тази причина, когато вкараш против тях, се приказва повече. Мисля, че имам общо 25 гола против Левски, само че това не значи, че е доста елементарно да се бележи против тях. ", съобщи голмайсторът.

Мартин Камбуров разяснява още и дали е благополучен от своята кариера и разкри кой за него е най-големият му триумф.

"Аз съм доста благополучен от моята кариера. Шест пъти станах голмайстор на шампионата, което е огромно достижение. Подобрих и върха за най-вече голове в А група. Титлата с Локомотив (Пд) през 2004 година. Радвам се, че приключвам годината с най-успешния си миг - подобряването на върха. ", показа Камбуров.

41-годишният футболист отговори и на въпроса каква е тайната за дългоденствие в спорта.

"Не мога да дам избрана рецепта, всичко е строго самостоятелно. На мен просто подобен си ми е генът. Човек би трябвало да се преценява с доста неща и да се лишава от някои, с цел да реализира нещо огромно като мен тази година. ", съобщи Камбуров.

Накрая Камбуров насочи обръщение към младите футболисти у нас и показа неговото мнение по тази причина дали те би трябвало да получават повече шансове в своите тимове.

"Пожелавам им да следват фантазиите си. Аз в никакъв случай не имах вяра, че ще стана голмайстор №1 в историята на българския футбол, само че човек би трябвало да преследва фантазиите си, да бъде работлив, безрезервен и да обича играта най-много. Футболът стана към този момент много комерсиален и у нас идват доста чужденци. Аз, когато започвах да играя нямаше толкоз доста чужденци и по тази причина и ние имахме повече футболисти, които излизаха и в чужбина. Хубаво да се дава късмет на младите те да бъдат водещите в тимовете си, само че не би трябвало да им вършим мечешка услуга и да ги пускаме да играят, когато към момента не са подготвени. Те би трябвало сами да си извоюват мястото и да се борят за него. ", приключи Мартин Камбуров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР