Голите скулптурни фигури развращават непълнолетните. Музеят да ги прибере в

...
Голите скулптурни фигури развращават непълнолетните. Музеят да ги прибере в
Коментари Харесай

Жалба в Ермитажа: голите скулптури развращават младежта

Голите скулптурни фигури развращават малолетните. Музеят да ги прибере в обособена зала, обозначена като 18+. Това гласи тъжба, подадена до държавния музей в Санкт Петербург и цитирана от РИА " Новости ". 

Директорът на Ермитажа Михаил Пиотровски и екипът му са дали по-рано през седмицата конференция, в която коментират експозиционната стратегия на музея след коронавирус рестриктивните мерки. Тя обаче се е трансформирала в мотив за разискване на един " обичаен въпрос, който непрекъснато съществува в музейния живот " - за сподели на разголени произведения на изкуството. В общинската администрация е подадена тъжба от частно лице, което се оплаква от отрицателното въздействие на творбите върху непълнолетните гости. Тя била препратена от градските управляващи към Ермитажа. 

" Ние сме извънредно интерактивни - постоянно ни пишат, мнозина се жалват, от време на време доста агресивно. Но в писматя от време на време има и значими оферти и претенции, които вземаме поради. По-рано се смеех, когато ни споделяха, че разголените статуи развращават младежта. Но ето, че се получи публична тъжба, която пристигна през формалните органи, и се постанова да й отговорим ", съобщи Пиотровски пред съветски публицисти. 

„ Проблемът не е единствено в писмото, само че и в реакцията, която то предизвика – споделя Пиотровски. – Това е признак, че не всичко е наред с публичното здраве в Русия. “ Директорът на Ермитажа прецизира, че музеят е особена територия, където „ можеш да правиш това, което не може на улицата “: „ Не може на открито да вървиш гол. Не би трябвало да поставяш разголени статуи покрай учебно заведение, в действителност не би трябвало. Но в музея има други правила и те се дефинират от музея. Може просто да не вървиш на музей, само че не може да нареждаш на музея какво да прави ".

„ Жалби като тази би трябвало да бъдат препращани при психиатър “, споделя в особено изказване пред медиите Валери Фадеев, ръководител на Съвета по човешките права към президентството.

Това не е първият сходен казус в Русия. През 2016-а в Санкт Петербург се развихри скандал с копие от " Давид " на Микеланджело, което бе сложено на улицата като реклама на изложбата " Микеланджело. Сътворението на света ". След като гражданка подаде тъжба към детския омбудсман, измежду жителите на града бе извършено допитване дали би трябвало статуята да се облече. Резултатите оставиха " Давид " във типа, в който Буонароти го е основал. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР