Големият френски актьор Жан-Луи Трентинян почина на 91-годишна възраст в

...
Големият френски актьор Жан-Луи Трентинян почина на 91-годишна възраст в
Коментари Харесай

Почина големият френски актьор Жан-Луи Трентинян

Големият френски артист Жан-Луи Трентинян умря на 91-годишна възраст в дома си, заобиколен от своите близки, сподели в изказване за Агенция Франс Прес брачната половинка му Мариане Хьопфнер Трентинян.

Ярка фигура от света на киното, артист със 120 кино лентата зад тила си, той се прочу с присъединяване си в „ И Бог... сътвори жената”, написа „ Либерасион”.

Той в никакъв случай не е мечтал да стане артист, не е имал проекти за кариера, само че оставя своя отпечатък в историята на киното.

Жан-Луи Трентинян е роден на 11 декември 1930г. в Пиолан, Воклюз, Южна Франция. Син на богат фабрикант, Трентинян приключва право в Екс-ен-Прованс. Актьорството стартира с театрални участия през 1950 година., само че геният му не е видян, до момента в който за киното не го открива режисьорът Роже Вадим.

Преследван от пресата през 1956 година поради клюки за интимна спекулация с Бриджит Бардо, от партньорството им в " И Бог сътвори жената”, Трентинян прекъсва кариерата си и бяга в армията в Алжир. Десет години по-късно се завръща и отбелязва първия си огромен триумф на екрана в " Един мъж и една жена ".

Участва допълнително от 100 кино лентата в функции на тайнствени облици - нарушители, самотници, ревностни съпрузи, новобранци. Накрая взема решение да отдаде желание на театъра пред киното.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР