Големите първенства приключиха за националните отбори. Координаторът на всички тимове

...
Големите първенства приключиха за националните отбори. Координаторът на всички тимове
Коментари Харесай

Владо Николов: Оттеглям се като координатор на националните отбори |

Големите шампионати завършиха за националните тимове. Координаторът на всички отбори Владимир Николов даде изявление за формалния уебсайт на БФ Волейбол, в което даде къса оценка на представянето, както и една огромна вест.

- Г-н Николов, огромните шампионати завършиха. Каква е оценката ви като координатор на националните тимове?

- Още при започване на изявлението желая да кажа, че се отдръпвам като координатор на националните тимове. Отговаряйки на въпроса, ще кажа, че оценката ми е двуполюсна. При мъжете и дамите се представихме нерешително с постигане единствено до осминафиналите на европейските шампионати. Точно противоположното е с подрастващите отбори. Особено този на Мартин Стоев, който стана втори в света. От една страна има разочарованието, само че от друга виждаме, че бъдещето е обезпечено. Вярвам, че най-хубавото следва. Това е и последният ми коментар като координатор на националните тимове.

- Какъв е претекстът ви да се оттеглите?

- Лично аз съм доста удовлетворен от работата, която свърших през тази година. Смятам, че помогнах много за представянето на младежките обединения. Положих доста старания и отделих много време в тази тенденция. Постът ми във федерацията обаче стартира да пречи на главните ми занимания. Аз бях непринуден помощник на него. Но когато заниманието почне да лишава доста повече време от нещата, с които се храним, не е добре. Волейболът е бил, е и ще бъде моят живот. Винаги ще оказвам помощ с каквото мога за развиването на българския волейбол, както го върших и през последната година - безусловно, непрекъснато и изцяло отдадено. Това е и единственият метод, по който би трябвало да се работи за националните тимове.

- Имате ли проблем с хора от федерацията, с треньори или състезатели?

- Не, изрично! Няма спорове, драми, сръдни. Оттеглянето ми е единствено поради неналичието на време за фамилията и други предпочитани неща. Знаете, че когато се захвана с нещо, аз го върша със сърце, без икономисване на време и сили. Това е моят метод на работа.

- Необходими ли са треньорски рокади съгласно вас?

- Не считам, че всички се оправиха на предстоящото равнище. Всеки треньор би трябвало да даде отчет, който първо да види президентът Любо Ганев и управителният съвет. Те ще решат кой би трябвало да продължи и кой да остане. Моето мнение към този момент не е значимо.

- Организирахте чудесно международното състезание за младежи в залата на " Левски София ". Защо не успяхте да се преборите за аудитория въпреки и в стеснен размер?

- Събитията бяха отвън нашата компетентност. Като федерация и уредници направихме всичко допустимо, с цел да дойдат хора на трибуните. Повече от един път сме били при спортния и здравния министър. За мен крайното решение е неверно. В цяла Европа няма ограничавания на спортни и културни събития за имунизирани хора, които имат зелен документ. Нямам пояснение за какво в България не е по този начин.

- Ще продължите ли работа в БФ Волейбол на различен пост?

- Не.

- Вие сте един от моторите на " Левски ". Какво да чакаме от тима през новия сезон?

- Продължаваме по пътя, който сме избрали с Давид Давидов и Атанас Гаров. А той е да се развива школата. Имаме четири шампионски тима при момчетата в разнообразни възрасти през предишния сезон. През новата акция желаеме да надградим с медали и в женското направление.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР