Големите и утвърдени у нас медии са подходили отговорно и

...
Големите и утвърдени у нас медии са подходили отговорно и
Коментари Харесай

Журналисти: Медиите си свършиха добре работата по случая от Стара Загора

Големите и одобрени у нас медии са подходили отговорно и професионално по случая с нарязаното 18-годишно момиче в Стара Загора.

Около това мнение се сплотиха публицистите Мария Милкова и Мария Черешева.

„ Медиите свършиха извънредно добра работа по този проблем. Да, имаше неточности, в това число във връзка с това дали шевовете са били 400, само че информацията стартира да излиза от институциите на час по лъжичка “, разяснява Черешева.

„ Ако се върна в деня, когато излезе първият репортаж по тази тематика, достолепието на жертвата беше непокътнато. Най-малкото беше непокътната нейната идентичност “, означи Милкова.
В България имаме доста ниско доверие в обичайните медии по ред аргументи, в това число поради проведени акции за съзнателно замазване на очите на хората.
Мария Черешева, публицист

Според публицистите е имало и доста клюки и тотално недоказани информации по проблема, само че те са останали най-вече в обществените медии.

„ Всички би трябвало да подхождаме преди всичко със опазване на достолепието на хората и жертвата, а институциите не мислят за това “, акцентира Черешева.
Има потребност от още образование (на публицисти – бел. ред.), тъй като когато търсим да сме бързи, би трябвало да се замисляме и да знаем по какъв начин да реагираме съответно.
Мария Милкова, публицист

„ Да се питаме в случай че това се случи на мен или моите близки, дали бихме желали по този начин да се развият нещата “, добави Черешева.

„ Преди време правихме образование за отразяване по етичен метод на случаи с деца в медиите, само че тези критерии важат за всяка персона “, счита Милкова.

Гостите разясниха и изявленията от през вчерашния ден на някогашния началник на Народното събрание Вежди Рашидов , които провокираха остра социална реакция.

„ Въобще не съм сюрпризирана от думите на Вежди Рашидов, тъй като това не е първото му скандално изявление. Самият факт, че човек с сходен вид мислене може да бъде ръководител на Комисията по просвета и медии в Народното събрание, е задоволително индикативен. Това не е казус, има квалификации от някогашния министър председател, които се трансфораха в абревиатури по тази тематика “, уточни Черешева.

„ Това демонстрира една двоякост. Това идва от най-възрастния депутат, този противен метод на изявление сигурно губи доверието на обществото “, сподели Милкова.

„ Когато се бърза, нормално не се реализират положителни резултати “, разяснява Черешева признатите през вчерашния ден промени в Закона за домашното принуждение.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР