Големите европейски туроператори не отчитат анулации за Българското Черноморие заради

...
Големите европейски туроператори не отчитат анулации за Българското Черноморие заради
Коментари Харесай

Чуждите туроператори не отчитат анулации за България

Големите европейски туроператори не регистрират анулации за Българското Черноморие поради хибридната офанзива по отношение на чистотата на морската вода след гърмежа на язовир " Нова Каховка " в Украйна. Това демонстрират данните на немските и английските компании. Туроператорите и хотелиерите регистрират само отлив на български и румънски туристи.

  " Засега няма анулирани резервации на почивки за България на немския пазар и туристите си идват. Следим обстановката и всеки ден подаваме настояща информация към Германия ", съобщи за TravelNews Калин Сутев, представител на огромния немски туроператор DER Touristik (към който е и ITS) и шеф на „ Дестинейшън Туристик Сървисис “. Той изпраща формалните данни от Министерството на околната среда и водите и от Министерството на туризма. " Германците имат вяра в институциите за разлика от българите и спекулациите не се отразяват на резервациите. Водата по Българското Черноморие все още в действителност е доста чиста ", означи Сутев. Той се надява замърсяването да не доближи до нашето крайбрежие, тъй като тогава може да има отрицателно отражение за сезона.
Teztour
Същото акцентира и Иван Грошев, шеф на „ МТС България “, който съставлява огромния английски туроператор Jet2Holidays. " Във Англия няма анулации за почивки в България. Ситуацията към този момент е естествена ", сподели той. Според него институциите в лицето на Министерство на околната среда и водите и Министерството на туризма би трябвало да продължат да вършат мониторинг и подават всекидневна информация за чистотата на морската вода. Това е значимо, с цел да няма отрицателен отзив в Западна Европа. Сутев и Грошев обясниха, че отлив се вижда на български и румънски туристи.
Зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Веселин Налбантов разяснява пред TravelNews.bg, че вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел е добре да изпрати писма на своите сътрудници в Европейски Съюз, в които да изясни, че водата е чиста и няма заплаха за нашите курорти от замърсяване. Той е притежател и на хотел " Колизеум " в Слънчев бряг. " Морето тази година е кристално чисто и плажът в най-големия ни курорт е прелестен ", акцентира Налбантов. Той е подготвен да покаже пред обществото посредством гмуркане, че мидите и другите морски типове стават за ястие и няма нищо притеснително. Налбантов също изясни, че ги няма българските и румънските туристи.
Министърът на околната среда и водите Юлиан Попов уточни, че има целенасочена акция против българския туристически сезон. „ Има информация за агитация сред водещи съветски публицисти, които разискват по какъв начин да се възползват от гърмежа на язовир " Нова Каховка ", с цел да провалят туристическия сезон на България и на Румъния ”, сподели Попов. Целта била да се реализира неодобрение и митинги за мир.

„ За чистотата на морската вода е нужно непрекъснато да вършим проби и да осведомяваме хората ”, изясни Попов. Той сподели, че с началника на Военноморското учебно заведение във Варна работят в тясно съдействие и там наблюдават всички водни течения. „ Наблюдението е непрекъснато. Ситуацията след гърмежа се усъвършенства. В директна връзка съм с сътрудниците си от Румъния и от Украйна, като публикуваме получената информация ”, акцентира Юлиан Попов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР