Големи се от сутринта пред лаборатории в Пловдив. Хората чакат

...
Големи се от сутринта пред лаборатории в Пловдив. Хората чакат
Коментари Харесай

Опашки тестове за антитела се вият в Пловдив

Големи се от сутринта пред лаборатории в Пловдив. Хората чакат ред да си създадат тест за антитела. Причината е, че от през днешния ден и тестванията за ще се употребяват като зелен документ.

Пред лабораториите се чака най-малко половин час, предизвестява " Марица ".

" Бавно става. После се чака и резултата. Затова през днешния ден съм си взел почивен ден ", сподели 35-годишният Иван, който няма направена ваксина, само че е имал близка среща с вируса. Той чака пред лаборатория " Рамус " и се надява да се снабди със зелен документ до часове.
свързани новини3860на 10.11.202127883преди 8 часа
Подобна е обстановката и пред доста други лаборатории в града.

Документът ще удостоверява, че човек е не просто преболедувал, а и че има отбрана. Готовият документ ще бъде издаван, както от лабораториите, където е направено проучването, по този начин и от здравната осведомителна система, от където се получават и документите за имунизация и тестване.

Документът ще е годен 90 дни и единствено в България. Ще се издава единствено при съществуване на индикатор от най-малко 150 BAU на милилитър за антитела. С тази стойност, призната от Световната здравна организация, се изравняват стойностите на всички лаборатории.

Тестове, направени отвън територията на България или в лаборатории, които към момента не са свързани с осведомителната система на Министерство на здравеопазването, няма да могат да бъдат употребявани за генерирането на електронния документ.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР