Годишният доклад на здравната агенция на ООН за световната статистика

...
Годишният доклад на здравната агенция на ООН за световната статистика
Коментари Харесай

СЗО: Светът е загубил близо 337 милиона години човешки живот заради COVID-19

Годишният отчет на здравната организация на Организация на обединените нации за международната статистика демонстрира също по този начин набъбваща опасност от незаразни заболявания (НЗБ) като сърдечни болести, рак и диабет.

Най-драматичната констатация, основана на данни до 2022 година, е оценката за това какъв брой години живот са лишили Коронавирус, съобщи СЗО.

Пандемията е нанесла разрушения в международен мащаб и публично е умъртвила близо 7 милиона души, като се счита, че същинската цифра е по-близо до 20 милиона.
В отчета на СЗО се разкрива по какъв начин самият вирус и по-широкото влияние на рецесията внезапно са прекъснали живота на милиони хора.

Въпреки че СЗО публично записва 5,4 милиона смъртни случая от Коронавирус през 2020 и 2021 година, нейните данни за свръхсмъртността демонстрират, че към 14,9 милиона души в действителност евентуално са умряли заради рецесията през този интервал.

Може би още по-поразително е, че съгласно нея статистиката демонстрира, че единствено през тези две години Коронавирус е довела до загуба на 336,8 милиона години човешки животи в международен мащаб, които другояче биха били изживени.

" Това е като загуба на 22 години живот за всеки преждевеременен смъртен случай ", сподели пред кореспонденти Самира Асма, помощник-ръководител на СЗО по въпросите на данните и анализите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР