Годишнината беше отбелязана с тържествен водосвет за здравето на всички

...
Годишнината беше отбелязана с тържествен водосвет за здравето на всички
Коментари Харесай

Хиляди спасени човешки животи за 15 години в МЕДИКА КОР

Годишнината беше маркирана с церемониален водосвет за здравето на всички пациенти и медицинския личен състав на лечебното заведение.

Специализирана болница за интензивно лекуване по кардиология „ МЕДИКА КОР “ отваря порти на 6-ти декември 2007 година При стартирането на активността в лечебното заведение е работил екип от дузина лекари и медицински сестри, в този момент към този момент броят на личния състав надвишава 160 души.

От откриването до момента през лечебното заведение са минали над 46 000 пациенти, 7900 от които с изострен миокарден инфаркт. В болничното заведение са лекувани пациенти от всички области в България. Най-много пациенти са постъпили от областите – Русе, Силистра, Разград, Търговище и Велико Търново. Спасени са и редица чужденци.

Кардиологичната болница се развива непрекъснато, с цел да подсигури качествена здравна помощ за диагностициране, консервативно и инвазивно лекуване на необятен кръг болести.

Освен поддържането на стартиралата през 2010 година система за ранна диагностика на изострен миокарден инфаркт, в лечебното заведение годишно се внедряват нови технологии и способи. През 2019 година към СБАЛК „ МЕДИКА КОР “ отваря порти център по Кардиостимулация. До момента в клиниката са сложени от всички типове пейсмейкъри - антибрадикардни, с ресинхронизираща функционалност и кардиовертер дефибрилатори, в това число и имплантируеми устройства за непрестанен ЕКГ запис (loop recorder) на над 660 пациента.

Русенската кардиологична болница е един от най-големите центрове в страната за осъществяване на комплицирани коронарни процедури, подкрепени от нововъведените способи на ротаблация, системи за левокамерно подкрепяне, функционална оценка на коронарните стеснения и вътресъдов ултразвук.

През 2022 година в болничното заведение отвори порти и единствената в Северна България Електрофизиологична лаборатория, в която се прави високоспециализирана диагностика и лекуване на ритъмни и проводни нарушавания.

Инвазивният екип на лечебното заведение работи в 3 профилирани ангиозали, снабдени с последно потомство инсталация.

СБАЛК „ МЕДИКА КОР “ притегля изявени експерти и хабилитирани лица, които се включват в екипа и способстват за възстановяване на качеството на предлаганите медицински услуги. Ръководството на болничното заведение, в лицето на доцент доктор Кирил Панайотов, се заема интензивно и с образование на последващо потомство медицински фрагменти, като организира и годишната конференция с интернационално присъединяване „ Русенски интервенционални дни “, която е правоприемник на провеждащите се до в този момент „ Русенски ендоваскуларни дни “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР