Годишната пресконференция на руския президент Владимир Путин Владимир Путин -

...
Годишната пресконференция на руския президент Владимир Путин Владимир Путин -
Коментари Харесай

Медия: Има ли Путин конкуренти на предстоящия вот за руски президент?

Годишната конференция на съветския президент Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила сподели през вчерашния ден, че той няма и не може да има съперници на президентските избори през март, написа "Новая газета ".

"Не съм аз индивидът, който ще си избира съперниците ", цитира вестникът съветския водач. В отговор на въпрос, намекващ, че няма почтени противници, той съобщи, че конкурентната политическа среда естествено е за предпочитане, само че опозицията в Русия не може да хвърли съществено предизвикателство на властта.

Към 2024 година се чака да изтече идващият мандат на Путин и въпросът за правоприемник ще му сътвори съществени грижи, предсказва изданието. "Сега обаче той може в директен ефир да признае: в Русия просто няма политик номер две, даже в лицето на някогашния президент и сегашен министър председател Дмитрий Медведев Дмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 година в... към профила, а да се приготвят такива политици наподобява неуместно начинание ", разяснява "Новая газета "

Пресконференцията на Путин стана за него първа подготовка като кандидат-президент, показва "Независимая газета ". За шест години той не е изгубил уменията, демонстрирани в миналата акция. Отговорите на Путин го показаха като политик, който е в течение съвсем на всички проблеми в страната и към този момент готви решения за тях, не бърза с оценките, само че подсигурява осъществяване на дадените обещания. Той показва подобен метод и към външнополитическите, и към вътрешнополитическите въпроси.

Изданията разясняват присъединяване в конференцията на Ксения Собчак - телевизионна водеща, която има намерение да се се кандидатира за държавен глава. Според "Московский комсомолец " се е очаквало Собчак да подложи Путин на "най-твърд, най-ехиден и безсърдечен разпит. Президентът обаче не остави на младата лъвица никакъв късмет за триумф. Стопанинът на Кремъл я попита: Вие сте тук като публицист или отново излъгахте всички?

Свикнала непроменяемо да побеждава всичките си съперници в словесните борби, Собчак запита яростно за какво властта в Русия се опасява от почтена конкуренция. Путин обаче бързо й залепи гърба на тепиха с срещуположен въпрос: А къде у нас има дееспособна съпротива?. Така Собчак не съумя да стане звезда на вечерното празненство. "Щом тя си седна на мястото, публицистите мощно ръкопляскаха - и изцяло справедливо ръкопляскаха на различен ", отбелязва "Московский комсомолец ".

Опозицията в Русия "трябва да излезе с ясна, разбираема за хората стратегия за положителни дейности ", акцентира Путин, представен в "Комерсант ". "Ето, вие тръгнахте под лозунга "Против всички ". Това да не е положителна стратегия за дейности? - запита президентът. - А какво оферирате за решение на обсъжданите през днешния ден проблеми? " Собчак кимна няколко пъти, само че просто нямаше потребност ", заключава всекидневникът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР