Години наред италианците са известни с упоритостта си относно запазването

...
Години наред италианците са известни с упоритостта си относно запазването
Коментари Харесай

Къде да опитаме най-добрата пица извън Италия

Години наред италианците са известни с упоритостта си по отношение на запазването на своите кулинарни обичаи. Но в този момент наподобява някои от тях осъзнават обстоятелството, че и други страни могат да подготвят добра италианска храна.
 Pierchic Pizza, Дубай и какъв брой коства най-скъпата пица в света
Когато пицата е с шокиращо висока цена

Колко коства най-скъпата пица в света

50 Top Pizza е интернационален справочник, управителен от италианци, който изготвя поредност от годишни ранглисти, като награждава някои от най-хубавите пицарии на планетата. Европейският лист за 2023 година беше оповестен преди броени дни и съгласно 1000 анонимни " инспектори " от целия континент най-хубавата пица в Европа е в... Испания.

Sartoria Panatieri в Барселона е оценена като най-хубавата на континента. Второто място отива при копенхагенския ресторант Bæst, до момента в който на трето място е класиран 50 Kalò в Лондон, по сходство на истинската пицария 50 Kalò в Неапол. Разбира се, има измама. Италия не е част от конкуренцията. 50 Top Pizza, който класира заведенията за хранене от 2017 година, има обособена ранглиста за 50-те най-хубави пицарии в " люлката на пицата и пастата ".

Sartoria Panatieri се ръководи от Рафа Панатиери и Хорхе Састре. Панатиери е израснал в Бразилия, само че е с италиански генезис, от Пиза и Калабрия. Първоначално учи за ветеринарен доктор, само че трансформира посоката си на развиване, с цел да стане готвач в Южна Америка и Италия, преди да се реалокира в Испания. Работи в ресторант със звезда Michelin, преди да отвори своята пицария.
 Файна, пица, Буенос Айрес и необикновената добавка, която се употребява, с цел да се направи
Невероятно, само че факт - ето какво поставят на пицата в Буенос Айрес

Една необикновена добавка

" Тази премия значи доста за нас и е самопризнание за нашия труд и отдаденост. Това е сбъдната фантазия, реализирана с помощта на целия ни екип ", споделят от пицарията. Sartorial Panatieri получава и още едно отличие в 50 Top Pizza - за най-вкусна авторска пица отвън Италия. Призът е за изпечена на дървени въглища пица с доматен сос, моцарела, печени чери домати и сос Холандез с босилек. Пицата коства скромните 12.90 евро. Sartoria Panatieri обаче предлага и по-евтини пици, започващи от 12 евро.

Ето и по какъв начин наподобява топ 10 на най-хубавите пици в Европа за 2023 година:
10. La Balmesina в Барселона, Испания 9. nNea в Амстердам, Нидерландия 8. Napoli on the Road в Лондон, Великобритания 7. Forza в Хелзинки, Финландия 6. Fratelli Figurato в Мадрид, Испания 5. Pizza Zulù във Фюрт, Германия 4. Via Toledo Enopizzeria във Виена, Австрия 3. 50 Kalò в Лондон, Англия 2. Bæst в Копенхаген, Дания 1. Sartoria Panatieri в Барселона, Испания

Барбара Гера, която е измежду съоснователите на класацията, счита, че се резервира наклонността италианците да избират неаполитанския жанр пица. Пред CNN тя споделя, че качеството на пиците в Европа се повишава с всяка минала година и че към този момент надалеч освен италианците умеят " изкуството на пицата ". Гера напомня, че единствено допреди няколко години в Париж или в Лондон не е имало места с хубава достоверна пица, а сега са десетки.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР