Годината започна разочароващо за Стан Вавринка, който отпадна още в

...
Годината започна разочароващо за Стан Вавринка, който отпадна още в
Коментари Харесай

Нова стъпка в правилната посока: Вавринка записа първата си победа в ИУ от 4 години насам

Годината стартира разочароващо за Стан Вавринка, който отпадна още в откриващия кръг на Аустрелиън Оупън, само че трикратният първенец от Шлема се окопити допустимо най-бързо и доближи до четвъртфиналите в Ротердам и Марсилия. Това му разреши да се завърне в топ 100 на международната класация и позитивните сигнали в играта му несъмнено бяха налице преди началото на Мастърса в Индиън Уелс. Днес пък 37-годишният швейцарец направи поредна крачка в вярната посока, записвайки победа на старта над квалификанта Александър Вукич с 6:4 1:6 6:1 и по този метод записа дебютния си триумф в пустинята от 2019-та година насам, а в идващия кръг го чака борба с 26-тия подложен Миомир Кецманович.

Първият сет мина под цялостната доминация на сервиращите, които рядко въобще губеха точки на началния си удар и дългите разигравания бяха необичайност. Всеки един от двамата играчи се опитваше незабавно да поеме самодейността в точката и наблюдавахме извънредно нападателен тенис. В деветия гейм обаче станахме очевидци на внезапна смяна в хода на мача, защото Вукич направи поредност от непредизвикани неточности и Вавринка го проби на нула, след кoето затвърди преимуществото си и прибави първата част към актива си.

Противно на упованията, то Стан изгуби изцяло инерцията си при започване на втория сет, до момента в който международният номер 186 задържа доста високото си ниво на личен начален удар и изцяло закономерно се откъсна напред с 3:0. Австралиецът не спря дотук и несъмнено изглеждаше надалеч по-свеж от именития си конкурент, което му разреши да удвои задатъка си и спечелилият щеше да бъде избран в трета решителна част.

Там Стан подсети за най-силния интервал в своята кариера и пласира уинъри от всяка една точка на корта. Квалификантът се опитваше да промени ритъма на игра и все по-често прибягваше до слайса си, само че Вавринка просто не можеше да пропусне удар, а това го води до реализирането на два пробива и изцяло справедливо успеха беше извоювана от някогашния финалист в шампионата.

First win in the desert since 2019!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР