Годината е 2007. Това би трябвало да е любимата година

...
Годината е 2007. Това би трябвало да е любимата година
Коментари Харесай

Георги Гергов - един адски чаровен човек

Годината е 2007. Това би трябвало да е обичаната година на Георги Гергов. В нея се случват две чудесни неща за неговия бизнес. Първо, новосъздаденото сдружение " Пълдин туринвест ", в което той има едвам 25%, внезапно претърпява цялостен поврат: апортирайки парцели в него, Гергов съумява с комфортно затворените очи на община Пловдив да стане мажоритарен акционер и по този начин да се снабди с цялостен куп къщи в Стария град, както и с акциите на Пловдивския панаир. Това е второто отлично събитие на 2007 година - страната особено заобикаля забранителния лист за приватизация, с цел да приватизира панаира и да го даде на " Пълдин туринвест ".

Тогава страната се ръководи от тройната коалиция на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Национална движение „Симеон Втори", а общината - от Съюз на демократичните сили. Явно Гергов има другари на всички места.

През 2013 година новият кмет Иван Тотев (ГЕРБ) се заканва, че ще прибере къщите в Стария град. Държавата пък дава обещание да си върне панаира. Нито едното, нито другото се случват. Гергов още веднъж намира другари, този път в ГЕРБ.
Тази " другарска стопанска система " се развива две десетилетия през всевъзможни цветове, партии и хора. За нея има две вероятни пояснения. Реклама
Следващото държавно управление на Бойко Борисов дава на община Варна акции от панаира, с цел да се разбере с Гергов. След това взема решение да ѝ даде пари, отново за същото. Тя взима и двете, само че " не помни " да върне първото. Но няма проблем - локалният кмет Иван Портних очевидно също е другар на пловдивския предприемач. Той пък взема решение да му даде акциите от панаира, с цел да влезе в същото " Пълдин туринвест ", тъй като е срамотия единствено една община да е в такова приятелско сдружение. Гергов, несъмнено, желае да ги одобри, община Пловдив апелира (вижте повече на стр. 24). Ако обаче това решение не се спре, предприемачът (и почетен консул на Русия в Пловдив) ще се снабди с цялостния надзор върху панаира. И, нагледно казано, панаирът ще е цялостен.

А къщите? А, да. Тях Гергов освен резервира, само че и разпродава. Може би с цел да направи място за нови парцели, които Варна би желала да апортира.

Тази " другарска стопанска система " се развива две десетилетия през всевъзможни цветове, партии и хора. За нея има две вероятни пояснения. Или суперсилата на Георги Гергов е да раздава пари на политици в ляво или дясно, или е пъклен обаятелен човек, който елементарно се сприятелява с хората и те желаят да му вършат услуги. Вероятно е второто.
Свързани публикации Битката за пловдивския Панаир сред Гергов и общината продължава 9 януари 2023, 16:34 Гергов и община Пловдив: дай ми Панаира, на ти операта 20 декември 2022, 17:25 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР